discoteques Barcelona

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) assegura que s’han disparat els preconcursos de creditors i les demandes de desnonament en l’oci nocturn i la restauració. La patronal responsabilitza les administracions per haver prohibit treballar al sector (per les mesures per evitar contagis de coronavirus) sense haver preparat un pla d’ajudes. Anuncia també que està preparant “reclamacions de responsabilitat patrimonial”.

En un comunicat, FECASARM afirma que “ara mateix, amb la temporada acabada, el 50 % dels locals de restauració i el 80 % dels locals d’oci nocturn, estan condemnats a tancar abans de final d’any si no reben ajudes de manera imminent”. Expliquen que el tancament dels locals i la manca d’ajudes “ha fet que molts empresaris no hagin pogut fer front al pagament dels lloguers i molts locals ja estiguin presentant preconcursos de creditors per negociar amb els creditors mentre estan reben demandes de desnonament”.

No és el problema, sinó part de la solució

Per tot això, la patronal qualifica la situació de “dramàtica” i assegura que el tancament dels locals d’oci nocturn (i la limitació de la restauració fins a la 1 h) tampoc no ha aturat els contagis i “les festes il·legals se segueixen celebrant.“Diuen que s’ha demostrat que ‘l’oci legal no era un focus important de contagis si no més aviat una part de la solució’. En aquest sentit, afirmen que la bústia de denúncies de festes il·legals que va impulsar la patronal ha rebut 26 denúncies en una setmana i que “la majoria s’està celebrant sense cap impediment, malgrat haver-les denunciat a la Generalitat”.

D’altra banda, la FECASARM anuncia que s’ha adherit a la Plataforma d’Empresaris Afectats per la covid-19 i està assessorant als seus associats per preparar reclamacions de responsabilitat patrimonial contra les diferents administracions.