Spain Nightlife

, la patronal espanyola del sector de l’oci nocturn, està indignada amb la fotografia de la nova campanya que ha publicat el Ministeri de Sanitat contra la covid-19 en què es veu una imatge del que sembla una discoteca en contraposició amb un malalt a l’hospital, i a sota el lema: “Això no és un joc”.  Des de la patronal es mostren indignats amb la comparació i exigeixen al Govern espanyol “una rectificació urgent i una disculpa”, afirma Tito Pajares, vicepresident de l’entitat. En lloc d’aquesta imatge reclamen que aparegui la d’un “botellón”, ja que, segons ells, aquesta sí que és una situació de risc que es repeteix cada nit per la inexistència d’oferta d’oci nocturn legal.

Tot i que en el vídeo de la mateixa campanya aquesta imatge no hi apareix, la patronal considera que la imatge d’una discoteca és un “cop baix” als empresaris i als treballadors d’aquest sector. Recorden que les discoteques estan tancades des de fa un mes a tot l’estat i que un 60 % fa mig any que no aixeca la persiana.

300.000 llocs de treball en joc

Spain Nihgtlife assegura que la situació de l’oci nocturn és molt preocupant i alerta que si l’Administració no aporta ajudes immediates al sector estan en perill 300.000 llocs de treball. Durant la temporada d’estiu, molts locals no han pogut facturar i un 80 % podria veure’s obligat a presentar un concurs de creditors abans d’acabar l’any,  segons Tito Pajares. Reclamen que l’executiu espanyol faci com el govern alemany, que també ha tancat els locals d’oci nocturn però ha injectat al sector 50.000 milions d’euros en ajudes.

Fecalon també demana que es retiri la campanya

També la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) ha exigit la retirada “immediata” de la campanya del Ministeri de Sanitat. Considera que per enèsima vegada s’està estigmatitzant i criminalitzant el sector i li ho han fet saber en una carta al ministeri. A més, li reclamen que expliqui si pensa mantenir la prohibició actual i si hi ha informes epidemiològics que ho justifiquin. Fecalon també denuncia la manca de control que hi ha en activitats d’oci sense control a la via pública i en festes particulars.