Aquest dilluns ha estat el del retorn a les terrasses dels bars i dels restaurants a l’activitat, però ha estat un retorn tranquil sobretot al vespre. L’horari de tancament de la restauració a les 21.30 h havia de ser una prova per saber si els clients, adaptant-se a aquest horari, triarien sopar abans adoptant “l’horari europeu“, o per contra, seguirien el costum habitual de prendre alguna cosa i endarrerir l’hora de sopar -en aquest cas, a casa passades les 21.30 h-. I el dubte s’ha resolt: S’ha obviat l’horari europeu.

A la Vila de Gràcia, la majoria d’establiments han vist com les terrasses s’han omplert, però no totes al 100 % de la capacitat, i tampoc no hi han hagut cues per esperar una taula lliure, com també va passar a la primavera amb la primera desescalada. El producte estrella més venut ha estat la cervesa, seguit dels refrescs i tapes per picar quelcom, però de sopars, entesos com a tal, res.

Amb tot, la majoria dels consumidors admetia no tenir “cap problema amb adoptar l’horari europeu”, però matisaven que “no es pot començar a aplicar-lo exclusivament en la restauració, cal que vagi acompanyat de la resta, com els horaris laborals”. A l’altre costat de la barra, els restauradors admeten que “avui ha esta un dia en què teníem més ganes de tornar a la feina que no pas cap altra cosa”, i reconeixen estar “a l’expectativa” amb com avancin les properes setmanes des del punt de vista epidemiològic: “No sabem quan de temps podrem tenir obert, i així, és difícil fer una previsió del gènere que pots necessitar”.

Puntualment, però, els restauradors han deixat d’atendre taules a les 21 h, han començat a recollir-les a les 21.15 h i han abaixat la persiana a les 21.30 h, complint amb la normativa.