Les activitats extraescolars s’han reprès aquest dilluns, 23 de novembre, amb l’entrada en vigor de la fase 1 de la reobertura. Això sí, ho han fet amb algunes restriccions per evitar contagis de coronavirus. Pel que fa a les activitats en interiors, com ara acadèmies d’anglès i escoles de música, el màxim permès en la fase 1 de la desescalada és de sis nens per aula.

Aquesta mesura es va saber divendres, 20 de novembre, just tres dies abans dels canvis. Per això, aquest cap de setmana, els organitzadors d’activitats han hagut de treballar de valent per readaptar-se. És el cas de l’escola d’anglès Kids & Us Poblenou, que havia tancat les aules durant les darreres setmanes tot i que havia mantingut les classes en línia. “La gestió ha estat bastant complicada, els grups que tenien sis alumnes o menys estan amb presencialitat absoluta i els grups de set o més continuen en línia“, explica la directora del centre, Angie Campagnaro.

Esport a la meitat de l’aforament

Les extraescolars a l’aire lliure, com ara activitats esportives, tenen més marge amb la nova fase de restriccions. Els espais exteriors podran ocupar-se al 50 % de l’aforament. Això sí, han d’adaptar els horaris pel toc de queda. Al Club Esportiu Vila Olímpica han optat per reduir una mica la durada de les sessions, com exposa el director de l’Escola de Futbol del Club Esportiu Vila Olímpica, Diego Guirado: “Tenim el límit del toc de queda i els horaris s’han hagut de refer per poder donar el servei a tots els equips, que són molts”, detalla.

Excepció de grups bombolla

A les escoles, la situació és la mateixa. Ara bé, hi ha una excepció: quan els grups d’extraescolars coincideixen amb els grups bombolla de classe. En aquest cas, les activitats no es van haver d’aturar les darreres setmanes i ara també han continuat amb normalitat. Davant de les restriccions d’aquest curs i del passat, centres educatius com l’Escola Voramar ja van decidir reduir l’oferta per evitar tancaments. “L’objectiu al setembre era que tot allò que es pogués fer es fes el màxim de temps possible, hi ha activitats, sobretot dins de les aules, que ja no es van oferir des d’un principi”, diu la responsable d’activitats no lectives d’aquest centre, Eulàlia Giol. Aquesta nova fase de les restriccions s’allargarà almenys 15 dies.