Tots els focus apuntaven al 23 de novembre, la data fixada al calendari pel govern català per començar la represa de l’activitat. Des d’aquest dilluns, la restauració, l’esport i la cultura poden reobrir però el cert és que en l’últim cas, en el sector de la cultura, la reobertura ha estat a mig gas.

Les sales de teatres i de cinema aniran recuperant l’activitat progressivament. D’una banda, perquè els dilluns és quan els teatres tradicionalment tanquen i, de l’altra, perquè n’hi ha que encara han d’acabar de reprogramar les funcions.

Alguns, com el Teatre Goya, aixecaran el teló dimarts, 24 de novembre, amb la programació que ja hi havia en marxa abans de l’última aturada i d’altres reobriran la setmana vinent amb estrenes.

El cinema Renoir Floridablanca i els Verdi, dels pocs que han reobert

Pel que fa als cinemes, aquest dilluns han reobert més aviat pocs a Barcelona. Els Cinemes Verdi i el Renoir Floridablanca són dels que s’hi han atrevit i s’han quedat sorpresos de la quantitat de gent que hi ha anat tenint en compte que és dilluns.

L’encarregat de sala del Renoir Floridablanca, Feran Rovira, ha explicat que s’hi han acostat unes 200 persones i es mostra optimista de cara a les properes setmanes. Reconeix, però, que han tingut “poc marge” des que es va anunciar que podrien reobrir i han hagut de fer els encàrrecs de les projeccions que volien tenir en cartellera a correcuita.

Entre els cinemes que s’esperaran a mitjans de setmana per reobrir hi ha la cadena Cinesa. El seu director comarcal, Toni Illa, s’ha mostrat content de poder reobrir però qüestiona la decisió d’haver-los obligat a tancar: “No havíem entès gaire per què havíem de tancar si teníem totes les mesures de seguretat i al cinema no hi ha hagut cap focus de coronavirus; i ara obrim amb les mateixes mesures”, ha dit.

Tant teatres i cinemes com auditoris i sales de concert han de restringir l’aforament a la meitat i poden tenir un màxim de 500 persones de públic.