Continua la implementació de diversos prototips de terrasses per als espais exteriors dels locals de restauració. Fins ara només s’havien instal·lat en alguns carrers de l’Eixample, però ara ja es poden veure en altres districtes com Ciutat Vella o Nou Barris. De moment, s’han dissenyat quatre prototips que s’estan provant a l’espai públic abans de validar-ne el funcionament definitiu.

Són taules que s’han afegit en espais destinats a aparcament i xamfrans i que, amb la necessitat d’espais a l’aire lliure arran de la pandèmia, es van habilitar com a terrasses. Amb els prototips nous, dissenyats a Barcelona, els bars que vulguin podran adaptar definitivament aquest espai per a l’ús de terrassa. Les plataformes s’adapten a les diferents ubicacions: són modulars, accessibles des de la vorera, més segures i resistents.

Els restauradors valoren positivament el canvi

En Joan Carles Sáez, propietari del bar Pony, ubicat al carrer del Portal Nou, explica que fa dues setmanes li van instal·lar la plataforma i es mostra molt satisfet. Explica que, abans, els cotxes arrencaven les pilones que separaven l’espai de terrassa i la calçada: “De 10 que en tenia, només me’n quedaven tres”. Ara, diu, “és una terrassa de veritat” i “més segura”.

Està previst que aquests prototips de terrasses rebin l’homologació durant l’estiu.

nova terrassa a un bar de Barcelona