requisits viatjar frança covid

Si aquest estiu 2021, t’estàs plantejant fer unes vacances no gaire lluny de casa, però vols visitar un dels països veïns més propers que tenim des de Catalunya, potser et planteges viatjar a França. És un dels destins més recorrents dels catalans en època de covid, per la seva proximitat i facilitat per anar-hi en cotxe o en tren. Si és la teva idea, et recomanem que facis un cop d’ull a tots els requisits per viatjar a França amb la covid i les restriccions vigents al país veí. Necessites PCR? I certificat de vacunació? I tenir les dues dosis de la vacuna contra la covid-19?

Per creuar la frontera, però, cal complir amb una sèrie de requisits i tenir en compte determinades recomanacions.

Es necessita PCR per viatjar a França?

Caldrà presentar el resultat negatiu d’una PCR o d’un test d’antígens, sempre que no es pugui acreditar que ja hem estat vacunats contra la covid-19 o que hem passat la malaltia durant els sis mesos anteriors al nostre viatge. La prova diagnòstica s’haurà d’haver realitzat durant, com a màxim, 24 hores abans.

Els nens necessiten PCR per viatjar?

Els menors d’11 anys estan exempts de complir amb els requisits que s’exigeixen a la resta de persones. Per tant, no hauran de fer-se cap prova diagnòstica abans de viatjar a França ni acreditar que han passat la malaltia.

Necessito el passaport covid per viatjar a França?

A partir de l’1 de juliol, entrarà en vigor el certificat digital covid UE. Aquest passaport comunitari servirà per facilitar els desplaçaments entre els diversos estats membres. El document servirà per acreditar que s’ha rebut la vacunació, un resultat negatiu en una prova diagnòstica o la certificació mèdica que s’ha superat la malaltia durant el darrer mig any.

Haig de tenir la vacuna de la covid per anar a França?

No és imprescindible estar vacunat per entrar a territori francès, però, si es pot demostrar que s’ha rebut la pauta completa de vacunació, no caldrà sotmetre’s a cap prova diagnòstica. En el cas de Pfizer, Moderna i AstraZeneca, cal acreditar que s’ha rebut la segona dosi (o la primera i única, en el cas dels qui han passat la covid-19) almenys dues setmanes abans del viatge. En el cas de Janssen, que és monodosi, caldrà que ens l’hagin administrat almenys un mes abans.

Més informació per viatjar l’estiu 2021