La primera nit amb un nou toc de queda a Catalunya no ha evitat les aglomeracions de persones fent botellades a les platges de la ciutat durant els primers minuts de confinament nocturn. Ara bé, la situació ha estat molt més tranquil·la en comparació amb nits anteriors. Per això, els veïns de la Barceloneta, un dels punts més calents les darreres setmanes, celebren que aquesta nit i matinada han pogut respirar més tranquils. “Hem pogut descansar més que altres nits, però no és suficient“, apunten les entitats veïnals, que insisteixen en el tancament de les platges cada nit d’estiu.

Feia setmanes que no podíem dormir més de cinc hores seguides“, ha exclamat Manel Martínez, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta. Ha afegit: “És cert que algunes persones s’han dispersat pels carrers del barri, però en general ha estat una nit tranquil·la.” Ara bé, Martínez creu que no s’hauria d’esperar fins a la una de la matinada per desallotjar els centenars de persones que s’hi concentren.

Per això, tant aquesta entitat com altres moviments veïnals del barri demanen, una altra vegada, el tancament de les platges per evitar les molèsties que causen als veïns.

La Barceloneta Diu Prou parla de “desastre”

Més dura ha estat la plataforma La Barceloneta Diu Prou, que ha criticat amb força el dispositiu policial desplegat en la primera nit del segon toc de queda. Assegura que “ha estat un desastre“. “Teníem gent des de les 20 h de la tarda fent botellades”, lamenta Esther Junquera, d’aquesta associació.