Les persones sense sostre que viuen a la Llar Pere Barnés d’Arrels Fundació ─un allotjament de mitjana i llarga estada al carrer d’Albareda─ s’han sumat aquest dissabte a la Festa Major del Poble-sec, que se celebra al llarg del cap de setmana. Amb el Centre Cultural Albareda, han participat en l’organització del concert del grup Telewawachi Kilili. Ha estat l’única actuació que s’ha mantingut al programa del matí en aquest punt.

A banda del concert, hi havia prevista una botifarrada popular i un DJ, però s’han cancel·lat per les noves restriccions anticovid. Els usuaris de la llar d’Arrels Fundació ja fa temps que dinamitzen les festes del Poble-sec, i això els ajuda a sentir-se part del barri i a fer comunitat. “Volem dir al barri que sí, que en formem part, que som ciutadans com la resta i tenim els mateixos drets”, explica Laia Vila, treballadora social de l’entitat.

Anna Maria: “Som persones normals”

L’Anna Maria Llobet és una dona usuària d’Arrels Fundació que ha viscut durant 10 anys a la Llar Pere Barnés, perquè no té sostre. De fet, també ha estat 10 anys dormint al carrer a Barcelona, una experiència que titlla de “molt dura” i que no desitja a ningú. L’Anna Maria es bolca en la Festa Major del Poble-sec: “Per apropar-nos a la gent, perquè vegin que som persones normals, que no tenim res estrany, al contrari”, sentencia.