frontera de França amb Catalunya

França ha endurit les restriccions d’entrada al país, en funció dels índexs de contagi als estats veïns pel coronavirus. D’aquesta actualització en destaca que, des d’aquesta mitjanit, cal un test d’antígens (TA) o una PCR negatius fets en les 24 hores prèvies per ingressar a territori francès per als viatgers provinents de Catalunya. La mesura s’aplica també per a la resta d’Espanya i per a Portugal, Grècia, els Països Baixos, Xipre i el Regne Unit.

Aquest canvi, fet per decret amb data 16 de juliol, modifica les mesures que el país gal tenia en vigor des de principis de juny i que permetia un marge de temps superior a aquests dos tipus de test abans d’entrar a França.

El Secretari d’Estat de Turisme, Jean-Baptiste Lemoyne, ha assegurat en una piulada que “adaptem les mesures a les fronteres per lluitar contra el virus“.

Els vacunats amb pauta completa, exempts

El test o la PCR no són necessaris per a les persones amb una pauta de vacunació completa i, per tant, en queden excloses. Amb tot, Jean-Baptiste Lemoyne també ha reiterat que es desaconsella als conciutadans viatjar a un país que estigui en zona vermella de contagis.