Compte enrere per a l’estrena de la prova pilot dels quatre prototips de terrasses a Barcelona. Sis restaurants i bars de Barcelona començaran a servir els àpats en un nou model de mobiliari urbà per substituir a la calçada els blocs de formigó durant la pandèmia -les New Jersey-. Un d’aquests establiments és el restaurant Marinada, ubicat al carrer de Casp 61. En aquest cas, el prototip és una tarima de fusta sobre la calçada que permet ampliar l’espai de vorera i encabir-hi la terrassa. Els primers clients ja l’han estrenat.

Aquest dimecres els operaris han enllestit la instal·lació d’aquest prototip a la calçada del carrer de Casp, just al costat de la vorera on està ubicat el restaurant Marinada. La tarima de fusta incorpora una tanca, del mateix material, que separa els comensals dels cotxes.

L‘Ajuntament presentarà oficialment els quatre dissenys aquest dijous. En el cas del Marinada, els clients han estrenat el mobiliari urbà nou un dia abans.

Operaris treballant en la instal·lació del prototip de terrassa a la calçada del carrer de Casp

Similar al model d’una prova pilot anterior

La tarima de fusta de la Marinada és força similar al model que ja es va posar a prova l’any passat a l’encreuament entre els carrers de València i Casanova. En aquest cas, el disseny era de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), es va fer amb fusta de pi local i es va produir amb fabricació digital.

Altres prototips de terrasses

També a l’Eixample s’ha instal·lat un altre dels prototips de terrassa. Es tracta d’una tarima anivellada amb la vorera i amb rampa per fer-la accessible. S’ha posat a la terrassa del restaurant Vinòdrom, a la cruïlla dels carrers de Rocafort amb Tamarit.

Prototip de terrassa al carrer de Rocafort amb Tamarit

I el tercer prototip també es pot veure a l’Eixample, en concret al carrer del Dos de Maig.

Prototip de terrassa al carrer del Dos de Maig

La prova pilot permetrà triar el model escollit

La prova pilot permetrà triar el prototip definitiu que finalment acabi implantant-se. L’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a presentar-lo abans de l’estiu. L’objectiu és acabar amb una situació provisional i dir adeu definitivament als blocs de formigó a principis de l’any 2022. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ja va avançar fa uns dies que aviat es podria veure el nou model instal·lat en algun establiment.