(ACN/Redacció) El secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província, Ramon Mas, ha demanat aquest dissabte al tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, que rectifiqui o dimiteixi després d’haver apostat per fer tancar l’oci nocturn més d’hora un cop passi la pandèmia. Batlle ha fet una reflexió general sobre l’horari d’aquest tipus d’establiments i ha defensat avançar-ne l’obertura i el tancament perquè l’activitat no s’allargui fins a les 6 h, plantejant, per exemple, que s’acabi a les 3 o les 4 h.

Ara bé, hi ha hagut un moment de l’entrevista a RAC1 en què Batlle ha fet esclatar el sector: “No sé per què els locals d’oci nocturn no poden obrir, per exemple, a partir de dos o tres quarts de vuit de la tarda i fer que a la una es pugui haver acabat aquesta activitat… Però, vaja, aquesta és una reflexió que hauríem de fer quasi com a societat.” Mas considera “indignant i intolerable” que Batlle faci aquestes declaracions quan el sector fa 16 mesos que està pràcticament tancat.

“No pot jugar amb les llibertats empresarials”

“No hi té potestat, no és ningú per dir això, no pot jugar amb les nostres llibertats empresarials ni amb la llibertat individual de les persones”, ha dit. Després de recordar que Barcelona és la ciutat més turística d’Espanya, el Gremi de Discoteques de Barcelona i Província ha considerat que les reflexions de Batlle estan “fora de lloc” i són una “falta de respecte absolut” en un moment tan complicat per al sector.

“Exigim una rectificació pública amb el sector o que presenti la dimissió”, ha insistit.

Fecalon diu que cap estudi avala la mesura

La patronal de l’oci nocturn Fecalon també ha fet pública la seva indignació amb Batlle pel moment en què parla de tancar l’activitat a la una de la matinada. “No hi ha cap treball ni estudi que avali la solució dels problemes de convivència amb mantenir restriccions horàries sobre el sector empresarial més perjudicat de la pandèmia”, diu l’associació en un comunicat. Per això, també demanen una rectificació “immediata” del tinent d’alcalde i, si aquesta no arriba, que plegui. A més, apunta que el govern municipal no té competències sobre aquesta qüestió, sinó que és la Generalitat de Catalunya.

En qualsevol cas, Fecalon es mostra oberta a debatre sobre el model d’oci de Barcelona.