Mobile World Congress 2022 Barcelona

El Mobile World Congress 2022 a Barcelona ja ha començat a presentar les principals novetats en telefonia mòbil i els últims avenços tecnològics. Tot i la sisena onada, que ja ha superat el pic de contagis, l’expansió de la variant òmicron i després d’un MWC 2021 en versió híbrida i reduïda, la GSMA confia que enguany el congrés recuperi la presencialitat i Fira de Barcelona torni a rebre milers de congressistes d’arreu del món. A continuació t’expliquem tot el que cal saber sobre el Mobile World Congress 2022 a Barcelona.


Què vols saber sobre el MWC 2022?


Dates del Mobile World Congress 2022 a Barcelona

Barcelona torna a ser la seu del Mobile World Congress 2022, que se celebra entre el 28 de febrer i el 3 de març a Fira de Barcelona. Tot i la sisena onada, que ja fa dies que va superar el pic de contagis, l’Ajuntament de Barcelona no s’ha plantejat ajornar el MWC i confia que aquesta edició serà la de la represa. En la mateixa línia, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, vol que el Mobile World Congress 2022 se celebri amb presencialitat total. Els organitzadors del congrés de telefonia mòbil, però, preveuen la meitat de visitants que en l’edició prepandèmia del 2019.

Com arribar al Mobile World Congress?

Com ja és habitual, el congrés de telefonia mòbil es fa al recinte de la Gran Via de Fira de Barcelona. Si vols assistir al Mobile World Congress, tens diferents opcions per arribar-hi en transport públic.

Metro

 • L9 Sud: parada Fira i Europa/Fira
 • L10 Sud: parada de Foc
 • L1: la parada de Torrassa connecta amb l’L9 Sud.
 • L3: la parada de Zona Universitària connecta amb l’L9 Sud.
 • L5: la parada de Collblanc connecta amb l’L9 Sud.

Bus

 • Línies H12, V1, 46, 65 i 79 de TMB.
 • Bus llançadora. Durant el MWC també s’habilita un bus que connecta la plaça d’Espanya amb la Fira de Barcelona.

Ferrocarrils de la Generalitat

 • Línies L8, S3, S4, S8, S9, R5, R50, R6 i R60. Estació Europa/Fira
com arribar mobile world congress 2022 barcelona

Vagues durant el Mobile World Congress a Barcelona

El sindicat SEMAF ha organitzat una vaga als FGC (Ferrocarrils de la Generalitat). En concret, s’han convocat aturades per al 22, 23, 24, 25 i 28 de febrer, i l’1, 2, 3 i 4 de març en quatre franges horàries, una dues de nocturnes (de 00.01 hores a 4 h i de 23 a 0 h), una de matí (de 5 a 10 h) i una altra de tarda (de 15 a 20 h).

S’havia convocat també una altra vaga d’autobusos a Barcelona, però s’ha acabat desconvocant perquè treballadors i TMB han arribat a un acord.

Quines són les novetats del MWC 2022?

El MWC 2022 torna a convertir-se en un gran aparador de les novetats del sector de la telefonia mòbil i les noves tecnologies. La 5G i la internet de les coses tornen ser-ne protagonistes. A més, segons la GSMA, també hi ha espai per a la tecnologia financera, la intel·ligència artificial avançada o per debatre sobre “cloud net” o el núvol d’internet.

Una altra de les novetats és que el Mobile World Congress 2022 estrena un espai. Sota el nom d’Industry City inclou demostracions interactives, un escenari en viu i projectes d’innovació. Se situa al Pavelló 4 del recinte firal de Gran Via i mostra les connexions entre el digital i el real que estan creant les indústries de les tecnofinances, la fabricació i la mobilitat intel·ligent.

Expositors del Mobile World Congress 2022

La GSMA, com a organitzadora del MWC 2022, ha explicat que l’edició d’enguany disposa de 1.500 expositors. Algunes de les marques més conegudes participen en el Mobile World Congress 2022 a Barcelona són Google, Nokia, Facebook, Twitter, Samsung, Telefonica, Qualcomm Technologies, BT o Orange. A més, hi ha un milers de ponents confirmats, provinents de 150 països.

Baixes al MWC 2022 a Barcelona

L’empresa tecnològica Sony ha estat la primera gran baixa del Mobile World Congress 2022. Els organitzadors del congrés, però, neguen cap anul·lació perquè, recorden, que el gegant nipó fa dues edicions que no participa en el Mobile.

Sony no és l’única marca que ha decidit no participar en el Mobile World Congress 2022. Lenovo s’ha sumat a la llista de baixes i ha anunciat que formarà part de manera virtual en l’esdeveniment a causa de l’evolució de la covid. La companyia estarà absent per segon any consecutiu al MWC 2022 i això també afectarà Motorola, que forma part de l’empresa.

Mesures contra la covid del Mobile World Congress 2022

El Mobile World Congress 2022 ha preparat tot un seguit de mesures contra la covid per evitar la transmissió del virus entre els participants del congrés de telefonia mòbil. Et detallem quines són:

 • Identificació de tots els assistents. Els organitzadors disposaran de les dades personals dels assistents —nom, telèfon de contacte i adreça de correu electrònic— per facilitar el rastreig de contactes en cas de detectar-se algun cas de covid.
 • Certificat covid. Els participants hauran d’acreditar que han rebut la pauta de vacunació completa, s’han recuperat de la covid o disposen d’una prova diagnòstica negativa, que tindrà una validesa de 72 hores. A diferència de l’edició del 2021, enguany no es faran PCR ni tests d’antígens als accessos del recinte.
 • Acreditacions digitals. Els expositors i visitants hauran de descarregar l’acreditació de l’aplicació MWC22 de manera que podran acreditar-se directament des del mòbil i sense contacte físic.
 • Mascaretes FPP2. Els assistents al MWC hauran de dur mascareta FPP2 per poder accedir-hi. Els organitzadors hi prohibeixen l’accés amb mascaretes quirúrgiques o de tela. En cas que algun dels visitants no pugui dur aquest element de protecció per motius mèdics, haurà de dur un justificant del metge per acreditar-ho.
visitants Mobile