Aquest dilluns s’ha donat el tret de sortida al Mobile World Congress 2021. El congrés acollirà unes 30.000 persones, unes 20.000 menys del previst i una tercera part del públic de la darrera edició. Tot i això, pels organitzadors, el simple fet d’obrir ha estat tot un èxit i alguns congressistes destaquen la manca d’aglomeracions i la possibilitat de dedicar més temps a les reunions i els contactes.

Es tracta de la primera edició que se celebra en pandèmia, després d’haver-se’n suspès la del 2020 i de situar la del 2021 al mes de juny.

Cues per fer-se tests d’antígens

Una de les mesures sanitàries que s’han implementat és que tot assistent ha de passar un test de covid cada 72 hores, independentment d’estar vacunat o no. Aquest dilluns, primer dia de congrés, s’han vist cues a l’accés al recinte per poder fer-se les proves.

A l’interior de la fira s’ha habilitat un espai on els assistents es poden fer el test abans d’accedir-hi, ja siguin congressistes, periodistes o persones que han d’entrar a l’espai per qualsevol altre motiu. Un cop feta la prova, al cap de 15 minuts els resultats arriben al telèfon mòbil.

Un congrés més presencial que virtual

La pandèmia ha obligat a replantejar el format d’un congrés que venia de la millor edició de la seva història, amb 109.000 assistents. El context de pandèmia fa inassumible repetir aquestes xifres, a més de tenir conseqüències com que VodafoneEricssonSamsung, Sony, NokiaXiaomi decidissin no assistir-hi presencialment. Aquestes absències estan suposant una oportunitat per a empreses més petites, que poden tenir més protagonisme.

Tot i això, el 70 % de les companyies expositores ho fan de manera presencial, adequant-se a les restriccions anticovid vigents. El nombre d’assistents de congressos contractats s’ha reduït ostensiblement, de 3.000 a 400. Hi ha qui ha comparat aquest primer dia de fira amb el que solia ser el darrer d’un MWC tradicional, però en general, les valoracions han estat bones. Els congressistes celebren poder tornar i fer-ho presencialment, en un ambient de menys cues i aglomeracions que en edicions passades. Ara per ara qualifiquen de positiu el fet de poder dedicar més temps als contactes amb altres empreses, encara que esperen més fruits per als propers dies.

La mobilitat, punt central del Mobile World Congress 2021

Enguany la mobilitat dels assistents al Mobile World Congress ha estat un tema central, i no només per la prohibició de la Generalitat a les empreses estrangeres de llicències de VTC d’operar durant l’esdeveniment.

El congrés servirà de prova pilot de la T-Mobilitat, tal com va confirmar el conseller Jordi Puigneró. A més, TMB ha reforçat l’L9 Sud del metro amb trens cada tres minuts i ofereix un autobús llançadora per accedir al recinte firal.

A més, també les aplicacions portables i les de la tecnologia 5G protagonitzen les novetats de la fira, deixant de banda els telèfons mòbils.