La GSMA, l’empresa organitzadora del Mobile World Congress, ha negat que cap companyia hagi cancel·lat la seva participació al congrés de mòbils. Segons han confirmat a betevé fonts de la GMSA, no els consta que cap empresa inscrita al certamen hagi decidit fer-se enrere, arran de la situació sanitària. Els organitzadors ho han dit hores després que s’hagi fet públic que Sony Corporation no serà present al MWC22.

“Estem sorpresos pels comentaris fets per Sony”, han constatat en un comunicat. Les mateixes fonts han explicat a betevé que el cas de Sony no és cap cancel·lació perquè, de fet, el gegant tecnològic japonès no tenia previst participar al Mobile i, ni tan sols, havia reservat un estand. És exactament el mateix que va passar en l’edició de l’any 2021. “Encara que és decebedor, respectem les decisions estratègiques preses per la companyia […] i els desitgem el millor”.

El rebombori generat per Sony s’ha produït al cap de pocs dies que el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, insistís que el Mobile 2022 se celebrarà en format presencial a la Fira de Barcelona: “La GSMA només plantejaria un canvi de plans sota la direcció de les autoritats espanyoles”, va afirmar Hoffman.

Ajuntament i Generalitat, també confiats en el Mobile

En l’organització del Mobile World Congress també hi tenen molt a dir altres organitzacions i administracions, com l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, fonts municipals han reblat a betevé que l’Ajuntament segueix endavant en la preparació del certamen i que el proper dimarts, 18 de gener, hi ha una reunió amb totes les administracions involucrades en la coordinació de la ciutat mentre duri el congrés (del 28 de febrer al 3 de març).

Per la seva banda, aquest dimecres el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, va mostrar-se confiat en la celebració de l’esdeveniment tecnològic i va referir-se a la situació sanitària: “Esperem que en aquest temps que queda, la sisena onada hagi baixat prou perquè les empreses que tinguin algun dubte, el perdin”. Puigneró també va afirmar que serà “un Mobile amb absoluta seguretat pandèmica”.