mobile world congress 2022 barcelona

El Mobile World Congress 2022 a Barcelona torna a convertir la ciutat en l’aparador de la telefonia mòbil i les últimes novetats en el sector de les telecomunicacions. El MWC 2022 se celebra a la Fira de Barcelona des d’aquest dilluns i fins al 3 de març. Segueix minut a minut l’última hora sobre el Mobile World Congress 2022 a Barcelona, amb la presentació dels últims avenços tecnològics.

1.800 expositors i assistents de 183 països

En el MWC hi participen 1.800 expositors i assistents de 183 països. Es calcula que la fira tindrà un impacte econòmic de 240 milions d’euros a la ciutat.

14:24
   

HP reivindica Barcelona com a pols d’innovació: “No érem conscients de l’ecosistema emprenedor i inversor que teníem”

HP ha reivindicat Barcelona i la seva àrea com a pols d’innovació en sectors amb una gran presència tecnològica. “No érem conscients de l’ecosistema d’emprenedors, inversors i mentors que teníem”, ha assenyalat la directora de la incubadora de nous negocis d’impressió 3D d’HP, Virginia Palacios, durant una presentació aquest dimecres al Mobile World Congress. De fet, la directiva veu la capital catalana com una ciutat capaç de reunir “start-ups” de gran potencial i un ampli ventall de professionals en àmbits relacionats amb les enginyeries. “Tenim el millor dels dos mons”, ha insistit, i ha recordat les innovacions que ha impulsat la companyia des de Sant Cugat del Vallès, on hi ha instal·lat el seu centre de referència d’impressió 3D.

HP MWC 2022

13:25
   

Els ciutadans programadors

Els programadors són ara mateix una professió que està molt buscada per les empreses. Per formar fàcilment aquests professionals s’ha creat el “low code”, un llenguatge de programació molt senzill que permet, en unes setmanes, disposar d’un programador que no tenia prèviament experiència en el món de les TIC. És el que es coneix com a ciutadans programadors, que els experts asseguren que d’aquí a tres anys seran més nombrosos que els programadors professionals.

11:57
   

Aumenta Solutions ens presenta el monitor volumètric

La pime catalana Aumenta Solutions, integrada per enginyers sèniors de diferents àmbits, aposta per les tecnologies disruptives. Ha presentat al Mobile un monitor que ofereix una imatge en tres dimensions, sense necessitat d’utilitzar ulleres especials. Aquesta tecnologia ja ha cridat l’atenció de molts hospitals. Amb aquestes imatges, els metges i especialistes poden tenir una visió, mai vista fins ara, de les radiografies, amb volum i perspectiva.

10:50
   

Els caixers amb assistència remota de Fujitsu

Amb la polèmica sobre la taula de les sucursals bancàries que tanquen i deixen la gent gran sense assistència presencial, Fujitsu presenta al Mobile el seu nou caixer amb assistència remota.Quan una persona té dificultats a l’hora de trobar l’opció per treure diners d’un caixer, fer una transferència o pagar les taxes universitàries, aquesta solució escurça la bretxa digital. El client, amb una aplicació especial, ofereix una imatge de la pantalla del caixer amb el seu mòbil, que comparteix amb una persona de l’entitat bancària, que li ofereix assistència mitjançant la veu o fent aparèixer icones a la pantalla del client. D’aquesta manera, es poden seguir pas a pas les indicacions de l’assistent remot per trobar finalment l’opció desitjada.

10:00
   

Unicef impulsa un projecte per garantir la connectivitat de totes les escoles del món

Unicef impulsarà un projecte amb la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU) per garantir la connectivitat de totes les escoles del món en el marc del Mobile World Congress (MWC). Ho ha explicat el director general a Espanya, José María Vera, en una entrevista a l’ACN, en què ha posat sobre la taula que existeix una realitat dual amb infants que no tenen prou accés a la tecnologia i d’altres que n’abusen. Creu que cal trencar amb aquestes escletxes i fomentar “l’equitat”, ja que després de la pandèmia de la covid encara s’ha fet més evident la desigualtat existent.

binary comment

 

08:12
   

El metavers irromp al MWC: “Serà com la televisió, al final tothom tindrà unes ulleres de realitat virtual a casa”

Un dels principals atractius del Mobile World Congress 2022 és l’entrada al món virtual a través del metavers, un concepte pel qual han apostat grans operadors com Meta, Telefónica, la sud-coreana SK Telekom o l’empresa catalana Linkin Realities. La multinacional asiàtica ofereix en el seu estand diverses experiències, com una atracció per a quatre persones equipades amb unes ulleres de realitat virtual que els introdueix en una societat futurista o veure’s immers en un concert de Dua Lipa i ballar al ritme d’un dels seus èxits. “Serà com quan va aparèixer la televisió, al final tothom tindrà unes ulleres de realitat virtual a casa i podrà gaudir de l’atracció”, pronostica la promotora de l’estand de SK Telekom, Paula Carreras.

metavers MWC

07:56
   

Bon dia des de Barcelona. Soc la Sílvia Carbonell i us explicaré les darreres novetats del quart i últim dia del Mobile World Congress.

14:30
   

Hoffman creu que l’impacte econòmic del MWC superarà els 240 M € previstos: “Els resultats són fenomenals”

L’impacte econòmic de l’edició d’enguany del Mobile World Congress superarà els 240 milions d’euros previstos inicialment per l’organització, segons ha assegurat en una entrevista amb l’ACN el CEO de la GSMA, John Hoffman. “Estem encantats, mireu al vostre voltant”, ha indicat Hoffman en una conversa a l’interior del MWC. Tot i que encara no s’atreveix a donar xifres de participació i admet que seguiran per sota de les del 2019, Hoffman defensa que els resultats del primer Mobile postpandèmia “són fenomenals”. “Amb el que hem vist aquesta setmana, l’impacte econòmic serà més d’un quart de 1.000 milions d’euros. La nostra feina és reunir la indústria, però també contribuir a la comunitat local i ajudar-la a tirar endavant”, ha precisat.

 

MWC interior 2022

14:00
   

La 5G superarà els 1.000 milions de connexions aquest 2022 i s’espera que el 2025 arribarà a les 2.000

La connectivitat 5G supera els 1.000 milions de connexions al món aquest 2022 i s’espera que el 2025 arribarà a les 2.000, segons la GSMA, organitzadora del Mobile World Congress. En un comunicat, el director de tecnologia de l’associació, Alex Sinclair, assegura que les connexions de cinquena generació “representen una part molt més gran de les connexions mundials que la 3G o la 4G en el mateix punt del cicle de vida”. Aquest impuls es deu als plans innovadors, els serveis de transmissió de vídeo, l’augment de les vendes de telèfons 5G i a l’ampliació de la cobertura de les xarxes. Sinclair també sosté que l’arribada de la 5G a l’Amèrica Llatina i l’Àfrica subsahariana significa que la tecnologia “ja està disponible mundialment”.

13:31
   

PIMEC diu que el Mobile “salva” les dades d’atur de febrer i qualifica la reducció de “molt modesta”

El Mobile World Congress ha salvat les dades d’atur del mes de febrer, segons PIMEC. Tot i això, les xifres encara se situen “molt lluny” d’un mes de febrer d’abans de la pandèmia i, per aquest motiu, la patronal considera que la reducció d’aturats, de 172 persones respecte al mes de gener, és “molt modesta”. “Per sort el Mobile ha fet que tinguéssim unes dades molt millors de les que hauríem tingut sense el congrés”, ha subratllat el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta. Per altra banda, la patronal celebra la millora de la contractació indefinida, però es mostra “extraordinàriament preocupada” per la pèrdua de contractes en el seu conjunt. “Hem perdut 25.000 contractes respecte al febrer del 2019”, ha avisat.

12:17
   

Un sistema que ajuda a detectar melanomes

En el 4Y4N trobem Dermavisions Solutions, una “start-up” ubicada a Barcelona. Els joves empresaris han creat una càmera mòbil que fa fotografies del nostre cos i acaba configurant un mapa de les pigues que hi troba. Si la seva intel·ligència artificial en detecta alguna de maligna, li fa una fotografia molt més en detall. Aquesta informació és molt útil per als dermatòlegs.

11:02
   

Intel·ligència artificial per a la restauració i avatars per al metavers, propostes al Mobile del 4YFN

L’any passat les empreses emergents del 4YFN al Mobile van cridar poderosament l’atenció, especialment perquè les grans marques no hi eren presents. En aquesta edició han tornat a demostrar que fan una molt bona feina amb propostes com la intel·ligència artificial o el metavers.
És el cas de Proppos, una “start-up” de Barcelona Activa, que ens presenta un sistema capaç de detectar els aliments que portem en una safata. Un cop identificats crea directament el tiquet de compra i el client pot pagar de forma molt àgil. Es tracta d’una solució pensada especialment per a la restauració i el món del càtering.

realitat virtual mobile world congress

10:02
   

Un fotomaton per crear el nostre avatar en el metavers

L’empresa barcelonina Linking Realities, que es troba dins del programa Acció, de mentoria de la Generalitat, proporciona identitats virtuals per accedir al metavers. Amb una espècie de fotomaton del segle XXI transformen la nostra imatge en avatars que ens poden servir per assistir a mons virtuals o bé esdeveniments immersius.