Sony al Mobile World Congress 2018

Primera baixa significativa del Mobile World Congress 2022. L’ACN ha avançat que l’empresa de tecnologia Sony ha comunicat aquest dijous que no participarà en l’edició del 2022 de la fira del mòbil. Amb la baixa d’enguany, farà tres edicions que l’empresa japonesa no participa en el MWC. Sony va cancel·lar la seva presència en les dues edicions anteriors a causa de la pandèmia i també va ser de les primeres grans marques a anunciar-ho.

La marca nipona és la primera gran baixa del certamen, que inicialment se celebrarà entre el 28 de febrer i el 3 de març. Per ara, Sony no ha concretat si hi prendrà part de forma virtual. Fonts de l’empresa han explicat que no tindran estand físic i que, per ara, no han decidit de quina forma comunicaran les novetats d’aquest 2022.

La GSMA, “sorpresa” per l’anunci de Sony

La GSMA ha emès un comunicat oficial hores després que Sony hagi anunciat que no participarà al Mobile 2022. L’empresa organitzadora del congrés s’ha mostrat “sorpresa” perquè el gegant tecnològic japonès no havia previst en cap moment participar al MWC22 ni havia reservat un estand, tal com ja va fer l’any passat. “Tot i que és decebedor, respectem les decisions estratègiques preses per la companyia […] i els desitgem el millor”.

A banda del cas de Sony, la GSMA ha explicat a betevé que no els consta que cap empresa inscrita al Mobile 2022 s’hagi fet enrere i acabi cancel·lant la seva participació. En aquest sentit, la GSMA assegura que oferirà “un entorn segur” perquè es desenvolupi el certamen.

Hoffman dona per fet un Mobile presencial

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, vol que el Mobile World Congress 2022 se celebri amb presencialitat total, malgrat l’empitjorament de la pandèmia. En una carta publicada setmanes abans de l’inici de la nova edició del saló a Barcelona, Hoffman ha presumit de l’estratègia seguida durant la fira del 2021, que “garantia la seguretat” de treballadors, expositors i visitants. “Això i els avenços dels experts i els governs ens donen la confiança que podem tornar a reunir-nos amb seguretat el 2022“, ha insistit Hoffman.