test antígens

No caldrà fer-se un test d’antígens obligatòriament per entrar al Mobile World Congress 2022, tal com sí que passava l’any passat. La segona edició del congrés des de l’esclat de la pandèmia ha flexibilitzat els requisits sanitaris per als participants i, per això, també admetrà el passaport de la covid per entrar-hi.

Segons explica la pàgina web oficial del certamen, a banda del passaport, també s’admetrà un certificat que acrediti que la persona en qüestió s’ha recuperat de la covid-19. I tot i no ser obligatori, també hi haurà la possibilitat de presentar un test d’antígens o una PCR amb resultat negatiu (com a molt, amb 72 hores d’antiguitat) per accedir al recinte firal.

No hi haurà punt de tests ràpids al MWC

Com que els tests d’antígens deixen de ser obligatoris per entrar al Mobile, la GSMA no oferirà aquesta vegada un punt de proves ràpides a les portes del congrés, com va passar en l’edició del 2021. Els organitzadors admetran un resultat negatiu expedit per qualsevol centre homologat, però el Mobile ha posat a disposició dels congressistes una llista de centres conveniats, a la pàgina web.

Pel que fa a la baixa d’última hora de la xinesa Lenovo, la GSMA s’ha mostrat “decebuda”, tot i respectar la decisió i confiar que l’any que ve sí que participarà presencialment. L’organització també insisteix que l’edició del 2022 recuperarà gairebé del tot la participació “in situ” i que ja hi ha confirmats uns 1.500 expositors. Una “molt bona xifra”, segons el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

Els hotelers, confiats amb el Mobile

Els hotelers de Barcelona i l’entorn també es mostren optimistes amb el Mobile que obrirà portes del 28 de febrer al 3 de març. El Gremi d’Hotels no ha volgut fer cap valoració sobre les reserves que hi ha fetes ara, tot i que fa unes setmanes Jaume Collboni va assegurar que ja hi ha 10.000 habitacions reservades coincidint amb el congrés.

Sí que han donat la seva opinió a betevé els responsables de l’Hotel Santos Porta Fira, que hi ha just davant del recinte firal de la Gran Via, on es farà el Mobile. Asseguren que per les dates del MWC tindran entre un 80 i un 85 % de les habitacions plenes, una xifra que —diuen— és bastant similar a la dels anys anteriors, abans de la pandèmia.

hotel porta fira
A l’esquerra, l’edifici espectacular de l’Hotel Porta Fira, rubricat per l’admirat arquitecte japonès Toyo Ito