novetats mobile world congress 2022 barceona

El Mobile World Congress 2022 de Barcelona s’ha convertit en el principal aparador dels últims avenços en el sector de la telefonia mòbil i les tecnologies. Enguany, el MWC, que se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març, se centrarà en la tecnologia 5G i la internet de les coses, la tecnologia financera, la intel·ligència artificial avançada o els últims avenços en el camp de “cloud net” o el núvol d’internet. Et detallem les cinc novetats que es presentaran al Mobile World Congress 2022 de Barcelona.

1. Cotxes amb 5G que permetran pagar sense targeta

La 5G serà un dels temes estrella del MWC 2022 i el sector de l’automòbil també s’aprofita dels avantatges que ofereix aquesta tecnologia. La connexió dels vehicles a la xarxa proporciona seguretat als conductors i enormes oportunitats d’ingressos a les indústries tecnològiques i automobilístiques. El MWC 2022 obre la porta al cotxe del futur i al paper que tindrà la 5G per crear vehicles més autònoms, ecològics i, fins i tot, capaços de fer pagaments.

2. El mòbil, la banca del futur

Com seran les finances en l’era digital? Segons els organitzadors del MWC 2022, només l’any 2020 es van fer pagaments amb el mòbil per valor de 503 milions d’euros i es considera que el mòbil és el banc del futur. Per això, experts d’arreu del món intentaran buscar respostes per fer de la banca digital un entorn segur i combatre el frau digital.

3. La indústria 4.0 redueix costos i és més sostenible

La internet de les coses cada cop té més usos. Segons els organitzadors del Mobile World Congress, entre 2020 i 2025 s’hauran triplicat les fàbriques intel·ligents amb l’objectiu de reduir costos i aconseguir més eficiència ecològica. Davant d’aquest escenari, el Mobile World Congress 2022 esdevé una oportunitat única per descobrir les oportunitats que ofereix la indústria 4.0 i mostrar les últimes innovacions en aquest sector.

4. La 5G revoluciona la medicina de precisió

El Mobile World Congress 2022 torna a convertir-se en una cita indiscutible per descobrir els últims avenços en el món de la medicina de precisió gràcies a l’aplicació de la 5G. Recordem que el MWC 2019 ja es va presentar una prova pilot a l’Hospital Clínic. Aquest centre barceloní va poder fer la primera operació remota gràcies a la tecnologia 5G.

quiròfan optimus clinic
Prova pilot de cirurgia remota a l’Hospital Clínic durant el Mobile World Congress 2019

5. Mòbils multicàmera i plegables, l’aposta de les grans marques de telefonia

Samsung arriba al Mobile World Congress 2022 de Barcelona després de presentar el Gallaxy S22 i amb un objectiu: canviar la manera de treballar i aprendre. Segons un vídeo promocional, el gegant tecnològic coreà presentarà nous models de mòbils i tauletes, els últims avenços en el camp dels Chromebook i mòbils plegables renovats.

Honnor també ha avançat que presentarà l’Honnor Magic 4. La companyia no ha donat a conèixer les propietats del terminal nou, però tot apunta que un dels seus punts forts serà la càmera de fotos. Huawei podria aprofitar el MWC 2022 per presentar el nou P50 Pro i el P50 Pocket i Xiaomi ja ha confirmat que el 28 de febrer presentarà els nous telèfons intel·ligents de POCO.