Des que es va decretar l’estat d’alarma, sortir de casa a Barcelona més enllà de les 23 h de la nit i sense justificació suposava saltar-se la llei. Durant aquests darrers dos mesos, a partir de l’hora fixada pel govern, els carrers de la ciutat s’han buidat i han viscut una calma inèdita que es començarà a trencar aquest dilluns, 25 de maig. Amb l’entrada de Barcelona a la fase 1, les terrasses dels bars podran reobrir i, segons ha confirmat el Gremi de Restauració de Barcelona, recuperaran l’horari que tenien abans de la irrupció del coronavirus. Això vol dir que estaran obertes fins a les 00 h els dies laborables i fins a la 01 de la matinada els caps de setmana i vigílies de festiu.

Aquest horari entra en contradicció amb les franges d’activitats permeses, que en el cas de la fase 1 acaba a les 23 h, quan finalitza la franja per practicar esport a l’aire lliure. I significa que no es podrà sortir a passejar més enllà de les 23 h però sí que es podrà sortir de casa per anar a fer un beure en una terrassa, i després tornar a casa. I si es tracta de caps de setmana o vigílies de festius, la flexibilitat augmenta dues hores més.

Des de Protecció Civil han confirmat a betevé que cada ajuntament fixa la normativa d’obertura de terrasses en el seu municipi, i que per tant es permet la reobertura amb els horaris que tenien prèviament, excepte si l’Ajuntament determina el contrari. El Consistori va anunciar que ampliaria l’espai destinat a terrasses per garantir que es mantenen les distàncies de seguretat i els restauradors s’afanyen a prendre mides per optimitzar l’espai complint la normativa, que obliga a reduir un 50 % l’aforament habitual i tenir les taules separades dos metres.