El coronavirus ha provocat la cancel·lació de nombroses festes majors de Barcelona, però la Coordinadora d’Entitats del Poblenou no s’ha rendit i ha decidit impulsar un programa confinat de les tradicionals Festes de Maig: mantenen la celebració, però des de casa. La Comissió d’Entitats per les Festes de Maig del Poblenou és qui ha organitzat el programa d’activitats del 22 al 24 de maig.

De totes les entitats que hi participen, el gran repte l’ha tingut la Colla del Drac del Poblenou, que en veure reduït el seu programa habitual de 17 actuacions, han hagut de reinventar el tradicional espectacle pirotècnic per cenyir-se a les mesures del confinament. Aquest dissabte han fet un correfoc en xarxa que ha enlairat efectes pirotècnics des de diferents terrats del Poblenou. Un esdeveniment que s’ha fet per primera vegada i de forma simultània perquè tots els veïns del barri pugui gaudir de la festa sense sortir de casa. Mercè Ayora, presidenta de la Colla Drac, ha explicat a betevé que “darrere aquest espectacle hi ha la voluntat de no deixar el veïnat sense el tradicional correfoc”, per això han dedicat moltes setmanes de reunions telemàtiques a buscar alternatives per fer-ho.

La majoria de propostes estan pensades per fer a casa, com ara, decorar balcons i finestres, però sens dubte l’edició d’enguany està marcada per l’ús de les xarxes socials amb activitats en directe com el Coronavermut, amb música i bingo virtual, classes d’esport i zumba a càrrec del CEM Can Felipa i receptes de cuina. Fins i tot la lectura del pregó també s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies de la crisi sanitària amb una retransmissió per vídeo a càrrec d’en Manel Ollé. La Fira d’Entitats i Artesans també ha volgut estar-hi present i ha traslladat els seus productes de les parades a la Rambla del Poblenou a la modalitat web. D’altra banda, per a les famílies que surtin al carrer durant les franges horàries de desescalada hi ha l’opció de poder entregar el xumet a la Víbria a la bústia de xumets a Can Saladrigas.