Foto: Sindicat d'Habitatge de Gràcia

Una vintena d’entitats de la ciutat de Barcelona s’han adherit a una campanya que promou una vaga de lloguers, ateses les dificultats econòmiques que viuen moltes famílies arran de la crisi del coronavirus. En les últimes hores, a més, algunes han tornat a fer crides a deixar de pagar els arrendaments en cas de no tenir prou diners.

És el cas, per exemple, del Sindicat de Llogaters, que, en una piulada a Twitter, lamenta que després de dos mesos de confinament, “l’única resposta del Govern espanyol és endeutar les famílies” i afegeix que tenen “una altra proposta: la vaga de lloguers”, que defensen amb el lema “Si no cobrem, no paguem”.

En un sentit molt similar, s’han manifestat també altres entitats, com el Sindicat d’Habitatge de Gràcia, que reivindica que “estem en crisi, volem suspensió de lloguers ja!“, o el Sindicat de Barri del Poble Sec, que interpel·la els ciutadans tot dient “si no t’arriben els diners, no paguis el lloguer”. L’Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot – Camp de l’Arpa també ha fet una acció al carrer per demanar la suspensió dels lloguers. “Endeutar-se no és la solució”, diuen, alhora que expliquen que un centenar de famílies del barri s’han posat en contacte amb ells per dir-los que no poden pagar el seu pis.

Totes aquestes entitats, juntament amb d’altres com el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu, el de la Verneda i la Pau, el de la Sagrera, el del Casc Antic, A Poblenou Ens Plantem, Fem Sant Antoni o Resistim al Gòtic formen part dels comitès de la vaga de lloguers que es promou en àmbit estatal. Es tracta d’una campanya que pretén deixar de pagar els lloguers de forma col·lectiva per exigir al Govern que adopti mesures de protecció dels drets bàsics durant l’estat d’alarma pel coronavirus.