Des que es va declarar l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus s’han ajornat 217 casaments que s’havien de celebrar en dependències de l’Ajuntament. De fet no se’n podran fer fins a la fase 2, en què els casaments estaran permesos amb un màxim de 100 convidats i al 50 % de la capacitat de l’espai. A més, tot i que encara no s’ha anunciat explícitament, el més probable és que s’hagin de complir mesures de seguretat com l’ús de mascaretes o mantenir les distàncies.

Per això, les empreses del sector consideren que tot i que els casaments es permetin a la fase 2 la majoria de les parelles optaran per ajornar-los. “Si fas un esdeveniment, un casament fantàstic, on tothom es vol abraçar i has d’estar a dos metres dels teus convidats és claríssim que no es farà cap casament”, comenta Glòria Carulla, propietària i directora comercial del càtering Sibaris.

Concreció i mesures econòmiques

Per afrontar totes les pèrdues que això els està representant, les empreses del sector s’han organitzat en l’Associació d’Empreses de Gestió d’Esdeveniments i Casaments. L’entitat vol fer pressió per reclamar més concreció per saber quan i com es podran celebrar les cerimònies. A més, també reclamen ajudes econòmiques perquè consideren que ha estat un any perdut. “Fa un any que estem fent gestions amb els nostres nuvis, fent millores a les nostres finques, actes comercials, proves de menú, i ara ha arribat el moment i tota la feina que teníem el 2020, la collita del 2020, està passant al 2021”, explica Santi Carda, membre de l’entitat.

El sector de la moda nupcial també s’ha hagut d’adaptar als ajornaments dels casaments. Segons explica Gemma Andreu, directora màrqueting i comunicació de Pronovias, han potenciat molt més la vessant virtual per promocionar i mostrar els seus vestits. Tot i això, admet que en l’alta costura els vestits cal provar-los i ajustar-los a mida. A més, també explica que els vestits que ja estaven encarregats per aquesta primavera i estiu s’han hagut d’adaptar afegint elements com mànigues o capes o posant-hi complements.