Els centres educatius de Ciutat Vella tenen a la seva disposició cinc equipaments i 17 espais exteriors per fer activitats durant aquest curs escolar marcat per la covid-19. Com a tota la ciutat, però, les escoles i instituts del districte encara s’estan organitzant per definir l’ús que en faran.

A la llista dels espais oferts a Ciutat Vella —format pels barris de la Barceloneta, el Gòtic, el Raval i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera— no es troba la platja, fet que ha motivat que els directors dels centres educatius públics de la Barceloneta demanin al districte que s’inclogui per poder-la utilitzar.

El districte està estudiant com materialitzar aquesta petició que suposarà alleugerir els tràmits burocràtics que, a l’actualitat, han de fer els centres quan traslladen alguna activitat a la platja.

Salva Ferrero, director de l’Escola Mediterrània, explica que “quan hem de fer alguna activitat a la platja hem de demanar permís. El que volem ara és agilitzar el tema burocràtic, no haver de demanar permís cada cop que fem alguna activitat, doncs, tenir un permís més general”.

La intenció és que la platja es converteixi en una extensió de les aules. Des dels centres consideren que és un lloc idoni per fer assignatures com educació física o coneixement del medi.

En espera del permís

Els directors dels centres escolars públics de la Barceloneta es van reunir la setmana passada amb el regidor i van aprofitar per demanar l’ús de la platja com a espai exterior en aquest temps marcat per la covid-19. El regidor del districte, Jordi Rabassa, creu que és una demanda raonable i, per això, l’estan estudiant.”Ens deien que sovint tenien problemes per utilitzar la platja perquè quan volen utilitzar la platja s’ha de demanar un permís i vam dir, treballem de manera que puguem sortir d’una manera més fàcil a la platja, perquè pugui ser un dels vostres espais de socialització i per fer les activitats que creieu”.

Altres espais fora de l’aula

Mentre arriba l’autorització, els centres educatius de la Barceloneta ja poden fer servir com a espais exteriors el Parc de la Barceloneta i la plaça d’Hilari Salvadó. L’Escola Mediterrània ja ha decidit que aquesta plaça serà el pati dels alumnes més grans.