Què perd Barcelona sense el Mobile World Congress 2020? El MWC té un impacte econòmic a la ciutat milionari, d’uns 500 milions d’euros. La cancel·lació de l’esdeveniment per por al coronavirus afectarà de ple els sectors implicats que jan començat a especificar les conseqüències econòmiques que se’n deriven.

 

 

  • PIMEC: pèrdua de 220 milions d’euros a les PIMEC catalanes. La patronal de les petites i mitjanes empreses diu que els sectors especialment més afectats són l’hoteleria i la restauració, el comerç, els serveis de mobilitat i les tecnològiques. La cancel·lació del congrés de telefonia mòbil provocarà, diuen, “pèrdues tecnològiques” per a les petites i mitjanes empreses de Catalunya, ja que no podran presentar productes innovadors per al sector.

 

  • Gremi de Restauració de Barcelona: 40 milions d’euros en pèrdues. El gremi ha qualificat d'”enormes” per a un sector que “depèn en gran part de l’arribada del Mobile a la ciutat”.

 

 

  • Taxistes: pèrdues d’entre un 20 i 30 % de la facturació.

 

S’anul·len també el 4YFN i el YoMO

D’altres esdeveniments que depenen del Mobile World Congress i que se celebren fora de la Fira de Gran Via han quedat anul·lats, com el 4YFN ( 4 Years from Now ) a la fira de Montjuïc i també el YoMo que s’havia de celebrar a la Farga de l’Hospitalet.