L’artista Arantxa Campos ha creat una trentena d’obres durant els tres mesos de confinament. Quadres abstractes en què el color, la geometria i les textures han anat variant, tal com també ho ha fet el seu estat anímic.

L’exposició “Viatges del fred a la calor”, que es mostra al Centre Cívic Pere Pruna fins al 2 d’octubre, explica com ha viscut l’artista aquest moment històric.

L’evolució de la pandèmia a través dels quadres

Les obres, de pintura acrílica, que van ser creades a principis del confinament, són de colors vius i intensos i els posteriors cada vegada són més foscos. “Al principi vaig immortalitzar les vivències que tenia de la muntanya amb colors intensos, quan érem feliços perquè no sabíem el que ens esperava”, explica Arantxa Campos. Les textures i la geometria dels quadres també ha anat evolucionant, primer hi predominaven línies rectes i després circumferències: “Al principi els cercles eren totalment tancats i al final del confinament els vaig començar a obrir, potser simbolitzant esperança”.

La importància del pas del temps

El temps és un tema que ha acompanyat l’artista plàstica Arantxa Campos durant els seus 25 anys de trajectòria professional. L’exposició “Viatges del fred a la calor” ens parla del del pas del temps i, en concret, del canvi d’estacions. Una temàtica que també vol ser una picada d’ullet als grans pintors de la història que han reflexionat sobre el temps a partir de les quatre estacions.