La comunitat xinesa no les té totes amb l’inici de curs als centres de Barcelona. Moltes famílies opten per no portar els fills a classe i, alguns, fins i tot, marxen a la Xina per seguir el curs en condicions de seguretat sanitària davant del coronavirus que consideren millors.

L’absentisme dels alumnes xinesos en aquest inici de curs és evident en alguns centres. Així ho apunta el director de l’Institut Joan Coromines a Hostafrancs, Joan Marsà, que explica que els alumnes xinesos de la seva escola  arriben amb una carta on diuen que no assistiran a classe perquè la troben perillosa.

Reclamen més mesures de seguretat

En aquesta línia, també s’expressa Johni Zhang, secretari de la Federació de Corporacions Xineses a Espanya. Zhang confirma que moltes famílies han optat per no portar els seus fills a escola i reclama més mesures de seguretat a les aules. En concret, demana fer grups de classe més tancats i controlats, que els professors només tinguin contacte amb el seu grup bombolla i que s’apliquin més mesures de control a l’hora del menjador. Zhang creu que si la comunitat xinesa veu més mesures de seguretat els alumnes tornaran, de mica en mica, a les aules.

A la zona amb més concentració de comerços xinesos al barri del Fort Pienc, la majoria d’opinions van en el mateix sentit. Ens trobem un pare i les seves dues filles passejant en horari escolar. Les nenes reconeixen que no estan anant a escola perquè creuen que és perillós i es podrien contagiar. La solució final d’aquesta família ha passat per tornar a la Xina i seguir el curs en una escola que, segons ells, serà més segura.

El mateix opina un avi que reconeix que la seva neta ha deixat d’anar a escola perquè els seus companys no fan un ús correcte de la mascareta. 

Per contra, en Lin és pare de dues nenes i pensa que és necessari que aquestes vagin a escola. Segons ens explica, la seva filla va a classe molt tranquil·la i creu que l’escola és un dels llocs més segurs per a ella.