El Port Olímpic es prepara per estrenar el Balcó Gastronòmic l’any 2024, un nou espai gastronòmic que estarà situat al moll de Gregal. Aquest projecte canviarà l’aspecte d’aquest passeig amb 14 espais gastronòmics nous. L’espai disposarà d’11 restaurants i tres espais gurmet que ocuparan 24.000 metres quadrats.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat durant la presentació que l’espai “no es reconeixerà” amb aquesta transformació. Collboni ha afegit que serà un “espai d’època postcovid molt obert i amb molta llum”.

Un nou passeig i espais amb molta llum oberts al mar

La transformació del Port Olímpic apostarà per espais amb molta llum i oberts al mar. La directora general de B:SM, Marta Labata, ha explicat els detalls d’aquest projecte. El passeig al nivell de la ciutat serà més ampli.

Plaques fotovoltaiques i cobertes verdes

S’hi instal·laran més de 1.600 mòduls fovoltaics que poden generar l’electricitat equivalent al consum anual de 250 llars. Els quatre restaurants del nivell superior tindran cobertes verdes.

Espais de restauració amb més llum natural

Els nous restaurants del Port Olímpic dels nivells inferiors disposaran de sostres amb claraboies que permetran fer-los més lluminosos.

Places entre restaurants amb espais gastronòmics

Als espais situats al nivell del port (inferior), també hi haurà una petita separació que permetrà la ubicació de tres petites places que també serviran d’accés a la part superior del passeig al moll de Gregal. Al darrere de les escales, hi haurà situats els espais gastronòmics amb botigues de productes alimentaris.

Nou accés a la platja de la Nova Icària

Una altra de les novetats és la connexió directa entre el passeig inferior amb la platja de la Nova Icària.

Quatre restaurants a la part superior

El passeig situat al nivell de la ciutat disposarà de quatre restaurants amb una perspectiva molt semblant a l’actual, amb vistes al mar.