Nova acció del col·lectiu Batec per protestar contra el preu de l’energia que han de pagar els consumidors. Aquest divendres al matí algunes seus que les companyies energètiques Endesa, Iberdrola i Naturgy tenen arreu de Catalunya han aparegut bloquejades amb el pany amb silicona i amb pintades en què es podien llegir missatges com “Congeleu els preus, no les persones” o “Lladres”. A més, els activistes també han empaperat les entrades d’algunes de les oficines amb fotografies el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Campanya contra les empreses de l’Ibex-35

Segons ha explicat el col·lectiu en un comunicat, aquesta acció s’emmarca en la nova campanya que van iniciar el 4 de novembre per denunciar que les “companyies energètiques de l’Ibex-35 estiguin multiplicant els beneficis, alhora que les factures d’aigua i gas per als particulars i les petites i mitjanes empreses s’encareixin mes rere mes”. De fet, no és la primera vegada que fan una acció d’aquestes característiques.

Batec també afirma que “assenyalar les companyies energètiques és un pas indispensable per posar el focus del problema damunt dels principals responsables de la crisi de preus actual”. I apunta directament a la responsabilitat que té el Govern espanyol sobre aquesta qüestió. Creu que “en uns Països Catalans independents” es podria gestionar d’una altra manera.