papanoelada motera 2022 barcelona
Foto: Unlimited Racing Bike's

Les agrupacions Satan Rider i K-Choppo Riders Barcelona no fan marxa enrere i mantenen la Papanoelada Motera 2022 diumenge, 18 de desembre, a Barcelona. Segons han anunciat a Telegram, “tot segueix igual, l’horari, el lloc i el recorregut”. En el missatge recorden que circularan per “via pública” i demanen als participants el “màxim respecte al trànsit”. Els interpel·len directament: “No ens fem càrrec del vostre comportament —cavallets, cremar rodes—. Donem bona imatge si us plau!”.

Afegeixen, a més, que “sembla mentida que la Creu Roja s’hagi desentès de la recollida de joguines” i asseguren que són els primers que tenen ganes de fer aquesta trobada i recollir tantes joguines com puguin.

El missatge arriba el mateix dia que la Sindicatura ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que prengui mesures cautelars per prohibir la trobada. El síndic de greuges assegura que en edicions anteriors s’han constatat “afectacions a la seguretat viària, a l’ús de l’espai públic” i que, fins i tot, “s’han incomplert instruccions de la Guàrdia Urbana”.

No consta cap comunicació Interior

Segons la Sindicatura i l’Ajuntament, “no consta cap comunicació de la Direcció General d’Administració de la Seguretat de la Generalitat”. El consistori, que ja s’ha mostrat contrari a l’esdeveniment, diu que es tracta d’una marxa que afecta dos municipis, perquè arrenca a l’Hospitalet, i que la Guàrdia Urbana, “aixecarà acta i la dirigirà a Mossos d’Esquadra pels efectes oportuns”. Afegeix que, paral·lelament, “es prestarà especial atenció en l’afectació al trànsit que pugui tenir la mobilització i, en cas que es cometin infraccions, es denunciaran”.

Un impacte acústic important

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha requerit informació sobre l’impacte acústic i de contaminació que pot tenir la marxa. Des del consistori afirmen que una marxa de motocicletes d’aquesta tipologia pot provocar un augment de més de tres decibels sobre el soroll de fons. Un increment que provoca “importants molèsties acústiques, ja que es tracta d’un soroll puntual però d’elevat nivell sonor”.

A més, suposarà un excés en les emissions de contaminants atmosfèrics.