El regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí Grau, ha assegurat que les converses amb ERC per als comptes del 2023 a l’Ajuntament de Barcelona “van bé” i que s’estan acceptant totes les propostes que han fet fins ara, com ja va apuntar aquest dijous el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. “Milloren substantivament el pressupost, de manera que les coses estan encarrilades”, ha dit Martí.

Per això, el govern municipal ha convocat una comissió d’economia extraordinària per dimecres de la setmana vinent com a pas previ a la votació del ple del 23 de desembre. “Les últimes hores són importants i en el moment que pertoqui esperem anunciar un acord definitiu“, ha apuntat Martí. Tot i això, fonts d’ERC matisen que només van lliurar al govern al·legacions genèriques i no propostes concretes i que, per tant, encara s’està en converses.

L’entesa amb Junts, complicada

El govern municipal ha negociat amb ERC, però també amb Junts, els dos partits que van abstenir-se en l’aprovació inicial dels comptes, a l’octubre. Martí, però, ha admès que l’entesa amb Junts serà “molt complicada” perquè “el que ens demanen és pràcticament capgirar el pressupost”. La formació que lidera Neus Munté només va donar suport als primers comptes del mandat i, en els últims dos anys, hi ha votat en contra.