El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona rebaixa l’optimisme del govern municipal, que ja dona gairebé per fet un acord per al pressupost del 2023. Tot i que des de l’executiu s’assegura que s’han acceptat totes les propostes que ha presentat Esquerra, el republicà Jordi Castellana apunta que encara falta concreció amb mesures que ajudin a afrontar la crisi social i econòmica derivada de la inflació.

“Vam presentar al·legacions genèriques que probablement ens han acceptat, però encara falta concreció”, ha dit Castellana, que espera baixar al detall durant aquest cap de setmana i els primers dies de la setmana que ve. “Totes les portes estan obertes, acabarem veient cap a on ens porta la negociació”, ha dit el regidor d’ERC quan se li ha preguntat si mantindran l’abstenció que van fer en l’aprovació inicial.

Martí (BComú) veu encarrilat l’acord amb ERC per aprovar el pressupost de Barcelona per al 2023
El govern municipal ha convocat per dimecres vinent una comissió d’economia extraordinària per debatre els comptes abans de la votació al ple del 23 de desembre

Pressupost al ple del dia 23

Malgrat aquest intercanvi de declaracions, res fa pensar que el pressupost de l’Ajuntament no es pugui aprovar en el ple del 23 de desembre. “Acabarem complint els calendaris”, ha afirmat Castellana, que ha destacat la importància de tenir “pressupostos quan toca”. El regidor també ha dit que ERC no ha creuat la plaça de Sant Jaume per negociar els comptes i ha demanat que els altres partits facin el mateix.