papanoelada motera 2022

El síndic de greuges de Barcelona ha demanat a l’Ajuntament que prengui mesures cautelars i que, per tant, prohibeixi la Papanoelada Motera 2022 que està previst celebrar aquest diumenge, 18 de desembre, al centre de la ciutat. La Sindicatura assegura que en edicions anteriors s’han constatat “afectacions a la seguretat viària, a l’ús de l’espai públic” i que, fins i tot, “s’han incomplert instruccions de la Guàrdia Urbana”.

Afirmen que les persones organitzadores tampoc no han comunicat la concentració a la Direcció General d’Administració de Seguretat. Això, expliquen, “impedeix als responsables municipals organitzar els recursos disponibles i dissenyar mesures per minimitzar l’impacte“. Ara bé, si finalment es fes la concentració, la Sindicatura creu que el consistori hauria de mesurar la contaminació que genera l’esdeveniment per valorar si se supera algun límit legal.

Informe desfavorable de la Guàrdia Urbana

El 2019, el darrer any que es va fer la Papanoelada Motera, la Guàrdia Urbana va emetre un informe en què detallava els incompliments normatius que va suposar la marxa. Segons la Sindicatura, la policia local ja ha avançat que multarà els organitzadors si cometen alguna infracció. També afirmen que l’Ajuntament no ha rebut cap petició per fer l’activitat.

Des del consistori expliquen a betevé que aquest divendres abordaran la qüestió.

L’Ajuntament hi està en contra

L’Ajuntament de Barcelona ha mostrat en reiterades ocasions la seva oposició a l’esdeveniment. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, creu que “aquesta activitat genera un dany a la població i no s’hauria de permetre” per la contaminació ambiental i sonora que provoca. Per això, a finals del mes de novembre, va anunciar que demanaria al Departament d’Interior la seva prohibició, una competència, però que, segons Interior, és municipal.

Els organitzadors mantenen el pols

Per la seva banda, l’organització de l’anomenada Papanoelada Motera mantenen el pols amb l’Ajuntament de Barcelona. “Tot segueix igual: l’horari, el lloc i el recorregut“, expliquen. Això sí, demanen als participants “màxim respecte” al trànsit mentre circulen. “No ens fem càrrec del vostre comportament. Donem una bona imatge, si us plau!”, conclouen.