“No hem tingut conciliació durant el confinament”, ha assegurat Mar Sabadell, professora dels estudis d’economia i empresa de la UOC, al programa ‘reset’ de betevé. L’experta en teletreball considera: “Si tenim els fills a casa i hem de treballar, és difícil conciliar“.

Segons Sabadell, el teletreball “pot ser una eina de conciliació” de la vida laboral i familiar si hi ha “flexibilitat“. En canvi, no ho és, diu, “si el que hi ha és un estricte compliment del mateix presentisme, però a casa, amb uns horaris estrictes i una supervisió del temps“.

Com hauria de ser el teletreball?

Per la professora de la UOC, el coronavirus ha fet que el teletreball hagi passat de ser “marginal, alternatiu i infreqüent” a convertir-se en “preferent, imprescindible i necessari“. Tot i així, Sabadell considera que, en molts casos, no s’ha entès exactament en què consisteix o hauria de consistir el teletreball.

No és traslladar la feina de l’oficina a casa“, ha afirmat l’experta, que creu que sovint s’ha confós el teletreball amb “endur-nos la feina i treballar des del nostre espai, mantenint els mateixos horaris i la mateixa forma de fer”. En canvi, Mar Sabadell diu que el teletreball és “un resultat de la digitalització” que ha de permetre “una manera més flexible de relacionar-nos amb el que estem fent”.