Aquest cap de setmana s’ha donat el tret de sortida a la campanya “Baixa a la Rambla” per reactivar l’activitat comercial en aquest punt tan emblemàtic de la ciutat.

Aquest diumenge, al matí, alguns ciutadans han fet diverses activitats dirigides de zumba i bicicleta estàtica a càrrec del CEM Colom. Per complir amb les mesures sanitàries derivades del coronavirus, les activitats tenien un aforament màxim de 20 places que, amb reserva prèvia, s’han omplert ràpidament. La distribució de l’espai ha permès garantir la distància de seguretat i també s’hi han habilitat dispensadors de gel hidroalcohòlic.

El pla de desescalada a Catalunya

Atraure el públic local a la Rambla

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament i l’associació Amics de la Rambla, té com a objectiu aconseguir que els barcelonins tornin a baixar al passeig, després que la pandèmia i la baixada de turisme internacional hagi impactat en el comerç de la ciutat. De fet, molts establiments ja han hagut d’abaixar la persiana per sempre. Alguns artesans que hi tenen parada veuen difícil equilibrar la balança només amb les compres dels barcelonins. “Jo, almenys, no m’enganyo. Els milions de turistes que falten no es podran substituir per més que vingui tota la gent de Catalunya que, a més, tampoc pot venir”, ha sentenciat l’artesà Fernando Almirante.

Guia de Nadal i covid

“En època normal, fugim del turisme”

Veïns d’altres barris, que abans no ho solien fer, ja passegen de nou pel centre. Expliquen que normalment no baixen a la Rambla perquè fugen del turisme. D’altres, diuen ser conscients que els visitants internacionals suposen una font d’ingressos molt important per a l’economia del país, però confessen que sense ells “es passeja molt millor” i poden “aprofitar” el centre de Barcelona. Precisament, aquesta és la intenció de la campanya. Fer que els barcelonins es facin seva la Rambla més enllà de la pandèmia.

En total s’han programat una cinquantena d’activitats dirigides a tots els públics entre el 10 i el 23 de desembre i del 7 al 21 de gener. I, durant les pròximes setmanes, també s’oferiran demostracions i degustacions gastronòmiques, tallers florals, lectures de poesia o classes de dibuix. D’altra banda, també s’organitzaran dues rutes guiades i els usuaris podran gaudir de vals descompte.