S’han perdut el Black Friday i l’inici de la campanya de Nadal i encara no veuen la llum al final del túnel. Moltes botigues dels centres comercials continuen tancades des de fa gairebé 50 dies i confiaven que el Procicat es reunís aquest dijous o divendres per permetre’n aviat la reobertura, però les trobades s’han anat ajornant successivament. “Aquestes anades i vingudes no són el que més ajuda”, assegura el portaveu de l’Associació Espanyola de Centres Comercials a Catalunya, Víctor García.

El sector confiava que la decisió arribaria aquest dijous o divendres. Per això, considera “frustrant” que encara no s’hagi pres una decisió en ferm. En declaracions a betevé, García lamenta que això no fa més que “crear angoixa” entre els comerciants que no poden treballar i que “ho estan passant molt malament”.

El pla de desescalada a Catalunya

Ja fa dies que les botigues d’aquestes grans superfícies reclamen poder tornar a obrir al públic perquè “no té sentit” mantenir els centres comercials tancats. De fet, es reivindica com a solució per evitar aglomeracions en determinats eixos comercials de Barcelona, com les que hi va haver durant el pont de la Puríssima.

En aquest sentit, l’associació de centres comercials exigeix tenir un “tracte igual” a la resta del sector i més diàleg amb les administracions.