El lloguer d’estufes entre particulars ha incrementat un 70 % respecte el mateix període de l’any anterior. El risc de contagi per coronavirus en exteriors és menor que en espais interiors i, per això, algunes famílies s’estan preparant per celebrar els àpats de Nadal a l’aire lliure. Abans de la pandèmia, la majoria de reserves que rebien algunes empreses que es dediquen al lloguer de calefactors eren per a la climatització d’espais grans on acollir esdeveniments multitudinaris. Enguany, però, el principal client són particulars.

Canvi de tendència

El gerent de l’empresa Clima Events, Oriol Delblanch, explica que sempre s’han dedicat a la climatització d’espais grans i que les estufes petites les tenien com un afegit més de l’esdeveniment. “Servien per escalfar el personal del control d’accés o de seguretat”. Aquest any, però, la climatització puntal ha eclipsat els grans calefactors. De fet, no els queda estoc i expliquen que només tenen tres estufes noves per estrenar guardades al magatzem per a qualsevol imprevist. El major gruix de reserves se situa entre el 24 i el 26 de desembre. Però explica, també, que han començat a rebre reserves d’ajuntaments per a les cavalcades de reis que enguany, majoritàriament, seran estàtiques.

Ara bé, alguns barcelonins confessen que no s’havien plantejat l’opció de llogar estufes per celebrar els àpats de Nadal als balcons i terrats, i consideren que és una bona idea. “Crec que és una bona opció per intentar no estar en interiors“. “En alguna casa, dels familiars, tenim espai de jardí i ens podríem plantejar fer-ho allà”.

En canvi, d’altres diuen que ni s’ho plantegen perquè no tenen prou espai a casa. “Està en funció de si les cases són grans, tenen jardí, terrasses…”. “No tenim espai, és un balcó molt petit on no hi cap ni la taula ni cadires“.

Sense estufes a la rambla del Poblenou

El propietari del restaurant Can Toni del Poblenou, Antonio Ramos, explica a betevé que aquest any han decidit no posar estufes a les terrasses dels bars i restaurants de la rambla del Poblenou. “La nit ha desaparegut, no tenim sopars i molt poca feina“. És per això que la majoria d’establiments ha optat per estalviar en estufes i el manteniment que necessiten. “Tenim menys feina que altres llocs donada la situació en què hi ha més de 50 locals en tan sols vuit trams de rambla“. “Ningú ens està ajudant”.