Aquest dissabte a la tarda s’han tornat a formar cues per accedir als comerços del centre de la ciutat. Se n’han vist, sobretot, a les portes de les botigues de l’avinguda del Portal de l’Àngel i de la plaça de Catalunya tot i que no tantes com les que es van formar durant el pont de la Puríssima. De fet, el centre de la ciutat es va pràcticament col·lapsar. És per això que, tal com va anunciar l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana ha reforçat el patrullatge per controlar que es compleixin totes les mesures sanitàries i per regular el trànsit en el supòsit que fos necessari.

Alguns dels compradors que esperen expliquen que la cua passa més ràpid del que aparentment sembla. “Portem uns 10 minuts esperant, la cua avança més ràpid del que ens esperàvem, en veure-la tan llarga”. D’altres només s’han apropat al centre per fer algunes devolucions d’articles comprats durant el pont i que no els han acabat de fer el pes i lamenten haver de fer tanta cua quan no han de comprar res. Hi ha qui pensa, també, que quan obrin de nou els centres comercials, a partir de dilluns, la situació no canviarà. “Aprofitem ara perquè pensem que als centres comercials hi haurà les mateixes cues”.

Controls de la Guàrdia Urbana al Portal de l'Àngel

Degoteig constant a les administracions de loteria

Davant les administracions de loteria també s’hi ha vist un degoteig constant de cues per comprar un dècim. En plena pandèmia, per la limitació d’aforament dins els comerços, són encara més visibles. Tot i això, no s’hi ha acumulat tanta gent com a la resta de comerços. D’entre els qui volen provar sort hi ha compradors fidels que no fallen mai: “Venim cada any, més o menys el mateix cap de setmana”. I d’altres, que no ho solen fer, però enguany s’han animat. “Amb l’any tant dolent que hem tingut, fa il·lusió”.