Després de les aglomeracions viscudes aquests últims dies al centre de la ciutat, les acumulacions de gent s’han repetit aquest dissabte al vespre, poc abans del toc de queda, però ara al transport públic.

Diversos usuaris han denunciat a través de les xarxes socials que en alguns combois de les línies L1, L3 i L5 de metro no es podia mantenir la distància de seguretat decretada pel Govern per evitar contagis de coronavirus i es van veure trens plens a vessar a l’L3, sobretot entre les parades de Catalunya i Diagonal.

Segons Transports Metropolitans de Barcelona, lesaglomeracions es van produir per una assistència sanitària que es va fer a la parada d’Arc de Triomf i que va provocar l’aturada de l’L1 durant uns minuts entre Universitat i Marina. Fonts de TMB puntualitzen que no han detectat un augment de l’afluència de viatgersentre les 21 h i les 22 h, just abans del toc de queda, i afegeixen que el trànsit de passatgerss’ha reduït un 34 % respecte l’any 2019.

Ara bé, tot i l’ús de la mascareta per part dels usuaris, les imatges evidencien que en els combois i també a les andanes és impossible mantenir la distància social entre les persones.

Precisament fa just un mes es posava en marxa una aplicació de Google Maps per evitar aglomeracions en el transport públic i tenir informació real sobre la quantitat de gent que hi ha en els combois de metro, trens de Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat.