Prop d’un centenar d’estudiants i professors han respost a la crida de l’Assemblea Groga i s’han concentrat aquest dissabte 12 de desembre a la plaça de Sant Jaume. Asseguren que les mesures sanitàries previstes per aquest curs no s’estan complint ni tampoc estan arribant els recursos necessaris per aplicar-les.

Un dels punts que més preocupa a professors i estudiants és el de la reducció de les ràtios d’alumnes per cada aula. Segons la portaveu de l’Assemblea Groga, Ana Lupe, “hi ha aules amb més de 30 alumnes i havien de ser entre 12 i 15 i no s’està complint”. Davant d’aquesta situació, assegura que estan abocant les famílies vulnerables a “escollir entre salut i educació”.

D’altra banda, tampoc estan conformes amb l’actuació que s’està duent a terme en alguns centres on sí s’estan reduint els grups bombolla. Diuen que en alguns casos està creixent la quantitat de grups per la reducció de les ràtios, però no s’està contractant proporcionalment nou professorat, el que suposa, diuen, un deteriorament de la qualitat en la docència.

Un altre punt conflictiu és el de l’escletxa digital, que s’ha posat d’especial manifest durant la pandèmia. “Ni s’han equipat les aules a la majoria d’universitats per a aquest model híbrid del que parlaven, ni tampoc s’han enviat ordinadors o càmeres per fer videoconferències als professors”, denuncia Anna Cluo, portaveu d’estudiants d’Assemblea Groga. “No a tots els pobles ha arribat la fibra i, per tant, fer videoconferències és bastant complicat”, afegeix.

Assemblea groga

Contra la privatització

En el manifest que han llegit durant la concentració, a la qual també hi han assistit membres de l’USTEC-STEs i el SEPC, han remarcat que “la crisi educativa no té l’origen en l’arribada de la pandèmia”, sinó que ho atribueixen a les polítiques d’infrafinançament i la privatització dels serveis com ara el del menjador i el de les activitats extraescolars.