La multinacional sueca Ericsson ha anunciat que no participarà en el MWC21. Només han passat 24 hores des que la direcció de GSMA va fer públic el pla de seguretat i salut per al congrés dissenyat en coordinació amb les autoritats sanitàries. Entre altres mesures, els participants hauran de portar un test negatiu de coronavirus amb 72 hores de validesa per entrar al recinte firal.

Però el pla no ha estat suficient per a Ericsson, que vol esperar a reactivar la mobilitat dels seus treballadors fins que no avancin els programes de vacunació arreu del món.

La salut i el benestar dels treballadors

En un breu comunicat de dues línies, la companyia explica que la seva principal responsabilitat és “la salut i el benestar de la nostra gent”. Per aquest motiu “hem decidit no participar en el MWC21”. Una decisió que qualifiquen de “dura” i que “reflecteix el nostre compromís amb la gestió de la pandèmia”.

La multinacional conclou el comunicat dient que espera “poder tornar a participar en esdeveniments futurs i seguir col·laborant estretament amb GSMA i els socis del sector”. Es dona la coincidència que Ericsson també va ser de les primeres empreses a dir que no vindria al MWC20, que finalment es va acabar suspenent per l’allau de baixes i per l’alerta sanitària.

La meitat de visitants que en una edició normal

L’edició d’aquest any, segons ha confirmat GSMA, preveu acollir prop de 50.000 visitants, aproximadament la meitat del que és habitual. Se celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol, però abans vindrà per primer cop a Barcelona el congrés audiovisual ISE. I després del MWC21, l’Automobile Barcelona, que serà el primer obert al públic no professional. El president de Fira espera una tardor “amb certa normalitat” pel que fa al nombre de congressos.