pessetes euros

Compte enrere per dir adeu a les pessetes per sempre. El 30 de juny és l’últim dia per canviar les pessetes per euros, tant les monedes com els bitllets, per a tots aquells que encara en tinguin a casa. De fet, aquests dies s’han vist força cues per fer aquest canvi.

On canviar les pessetes per euros a Barcelona?

El Banc d’Espanya va ampliar el termini per canviar les pessetes per euros a causa de la pandèmia i el confinament, però ara ja és la darrera oportunitat.

El canvi de moneda tan sols es pot fer en un lloc: el Banc d’Espanya. A Barcelona aquesta instància la trobem a la plaça de Catalunya, 17, just a tocar del Porta de l’Àngel.

Cal demanar cita al Banc d’Espanya?

En un principi es recomana sol·licitar cita per fer el tràmit, tot i que des del 23 de juny ja no és necessari. Tanmateix, hi ha prioritat per a qui tingui cita.

La reserva es fa a través del web oficial, però també hi ha l’opció de trucar al telèfon 913 385 000 entre les 8 i les 17 hores.

Monedes i bitllets: què podem canviar?

  • D’una banda, billets de pesseta, sempre que siguin posteriors al 1939. Aquells bitllets emesos entre el 1936 i el 1939 també es poden bescanviar sempre que obtingin l’aprovació de l’anàlisi dels experts del Banc d’Espanya. Una altra condició és que els bitllets, si estan trencats o degradats, han de conservar un mínim del 50 % de superfície original.
  • Monedes de pesseta. De monedes es bescanviaran aquelles que eren en circulació l’1 de gener del 2002, moment d’estrena de l’euro. S’inclou com a monedes en vigor aquelles de 2.000 pessetes, així com altres que eren commemoratives o de col·lecció. Les monedes passaran el filtre de les màquines del Banc d’Espanya, que les hauran d’identificar com a autèntiques. I en cas d’estar deteriorades, s’aplicaran els mateixos tràmits que amb les monedes d’euro en mal estat.