calendari 2022 catalunya

El calendari laboral 2022 a Catalunya 12 dies festius. A més, cada ajuntament hi sumarà dos dies més, que són les festes locals. L’Ajuntament de Barcelona encara no ha especificat els dos dies de festes locals a la ciutat del calendari 2022. Actualitzarem aquesta informació quan s’hagi fet pública.

El que ja és segur són la dotzena de dies festius a Catalunya del 2022, així com tots els ponts i caps de setmana llargs que es poden generar amb aquestes dates. A continuació trobaràs la llista amb tots els dies que seran festa i més avall hi trobaràs aquelles combinacions que et permetran fer pont o agafar-te un cap de setmana llarg enmig del curs 2021-22.

 • 1 de gener (Cap d’Any), dissabte
 • 6 de gener (Reis), dijous
 • 15 d’abril (Divendres Sant), divendres
 • 18 d’abril (dilluns de Pasqua Florida), dilluns
 • 6 de juny (Dilluns de Pasqua Granada), dilluns
 • 24 de juny (Sant Joan), divendres
 • 15 d’agost (l’Assumpció), dilluns
 • 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), dimecres
 • 1 de novembre (Tots Sants), dimarts
 • 6 de desembre (Dia de la Constitució), dimarts
 • 8 de desembre (la Puríssima), dijous
 • 26 de desembre (Sant Esteve), dilluns

Aquest 2022, el primer festiu serà un dissabte, l’1 de gener, per Cap d’Any i el següent, el dia de Reis, 6 de gener. Com que cau en dijous, aquesta serà la primera oportunitat per fer pont si es es té lliure el divendres 7 de gener, ajuntant fins a quatre dies consecutius. Serà, però, un primer trimestre llarg, perquè des del gener fins a l’abril, amb la Setmana Santa 2022, no hi haurà cap dia festiu.

Quan cau la Setmana Santa 2022?

La Setmana Santa 2022 cau gairebé 15 dies més tard que el 2021, cosa que comportarà allargar el primer trimestre de l’any. La Setmana Santa aquest any serà del 15 d’abril (Divendres Sant) al 18 d’abril (Dilluns de Pasqua).

Sense festiu l’11 de setembre, Diada de Catalunya

La Diada Nacional de Catalunya del 2022 cau en diumenge, així que l’11 de setembre no és un dels dies festius marcats al calendari. D’aquesta manera tampoc no servirà per fer pont o cap de setmana llarg abans de l’inici del curs escolar 2021-22 a Catalunya.

Pont de la Puríssima o pont de la Constitució

El pont de la Puríssima o el pont de la Constitució, també és un dels moments de l’any més esperats per aprofitar i fer uns dies de festa. Aquesta vegada, el 6 de desembre, dia de la Constitució, és un dimarts, i el dia 8 de desembre, dia de la Immaculada o la Puríssima, un dijous. Així que hi ha diverses possibilitats per fer pont abans de Nadal i combinar aquests dies festius lliurant dilluns, dimecres o divendres (o fins i tot els tres dies per fer un pont que podria anar d’un cap de setmana a l’altre).

Si ets dels que prefereixes treballar aquests dies, pensa que un mes abans també hi ha possibilitat de fer pont amb el festiu de Tots Sants, l’1 de novembre, que cau en dimarts.

Vacances de Nadal 2022

El dia de Nadal del 2022 no serà pas festiu, ja que cau en diumenge. Això què significa? Que el festiu sí que serà el dia 26 de desembre, dia de Sant Esteve, però la possibilitat d’allargar la setmana a través d’aquests dies queda diluïda, de manera que només es podrà fer un cap de setmana llarg si no pots sumar-hi cap dia de festa extraordinari.

Ara bé, cal tenir en compte que les vacances escolars de Nadal començaran el 23 de desembre del 2021 i s’allargaran fins al 7 de gener del 2022.