calendari laboral 2022 barcelona catalunya

El calendari laboral 2022 Catalunya té 12 dies festius en total. El calendari laboral 2022 a Barcelona 14 dies festius, ja que cada ajuntament hi suma dos dies més, que són les festes locals. En el cas de Barcelona, l’Ajuntament ha establert que el 2022 seran festius el 24 i el 26 de setembre. Per tant, tindrem un cap de setmana llarg per la Mercè.

A continuació trobaràs la llista amb tots els festius i ponts a Barcelona. Més avall trobaràs aquelles combinacions que et permetran fer pont o agafar-te un cap de setmana llarg. Aquest és el calendari laboral 2022 a Barcelona i Catalunya.

 • 1 de gener (Cap d’Any), dissabte
 • 6 de gener (Reis), dijous
 • 15 d’abril (Divendres Sant), divendres
 • 18 d’abril (dilluns de Pasqua Florida), dilluns
 • 6 de juny (Dilluns de Pasqua Granada), dilluns
 • 24 de juny (Sant Joan), divendres
 • 15 d’agost (l’Assumpció), dilluns
 • 24 de setembre (la Mercè), dissabte
 • 26 de setembre (la Mercè), dilluns
 • 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), dimecres
 • 1 de novembre (Tots Sants), dimarts
 • 6 de desembre (Dia de la Constitució), dimarts
 • 8 de desembre (la Puríssima), dijous
 • 26 de desembre (Sant Esteve), dilluns

Aquest 2022, el primer festiu va ser un dissabte, l’1 de gener, per Cap d’Any i el següent, el dia de Reis, 6 de gener. Com que va caure en dijous, aquesta va ser la primera oportunitat per fer pont si es es tenia lliure el divendres 7 de gener, ajuntant fins a quatre dies consecutius. Ara bé, ha estat un primer trimestre llarg, perquè des del gener fins a l’abril, amb la Setmana Santa 2022 a Catalunya, no hi ha hagut cap dia festiu.

Setmana Santa 2022 a Catalunya: quan ha caigut?

La Setmana Santa 2022 a Catalunya ha caigut gairebé 15 dies més tard que el 2021, cosa que ha comportat allargar el primer trimestre de l’any. La Setmana Santa aquest any ha estat del 15 d’abril (Divendres Sant) al 18 d’abril (Dilluns de Pasqua).

Sense festiu l’11 de setembre, Diada de Catalunya

La Diada Nacional de Catalunya del 2022 cau en diumenge, així que l’11 de setembre no és un dels dies festius marcats al calendari. D’aquesta manera tampoc no servirà per fer pont o cap de setmana llarg abans de l’inici del curs escolar 2021-22 a Catalunya.

Cap de setmana llarg per la Mercè

Un cop engegat el curs, de seguida arribarà un primer cap de setmana llarg a Barcelona. L’Ajuntament ha decidit designar els dos festius locals concentrats per la Mercè. Així, tant el dissabte 24 (el dia de la patrona), com el dilluns 26 de setembre seran festa a la ciutat. Això permetrà fer un cap de setmana de tres dies.

Pont de la Puríssima o pont de la Constitució

El pont de la Puríssima o el pont de la Constitució, també és un dels moments de l’any més esperats per aprofitar i fer uns dies de festa. Aquesta vegada, el 6 de desembre, dia de la Constitució, és un dimarts, i el dia 8 de desembre, dia de la Immaculada o la Puríssima, un dijous. Així que hi ha diverses possibilitats per fer pont abans de Nadal i combinar aquests dies festius lliurant dilluns, dimecres o divendres (o fins i tot els tres dies per fer un pont que podria anar d’un cap de setmana a l’altre).

Si ets dels que prefereixes treballar aquests dies, pensa que un mes abans també hi ha possibilitat de fer pont amb el festiu de Tots Sants, l’1 de novembre, que cau en dimarts.

Vacances de Nadal 2022

El dia de Nadal del 2022 no serà pas festiu, ja que cau en diumenge. Això què significa? Que el festiu sí que serà el dia 26 de desembre, dia de Sant Esteve, però la possibilitat d’allargar la setmana a través d’aquests dies queda diluïda, de manera que només es podrà fer un cap de setmana llarg si no pots sumar-hi cap dia de festa extraordinari.

Ara bé, cal tenir en compte que les vacances escolars de Nadal començaran el 23 de desembre del 2022 i s’allargaran fins al 7 de gener del 2023.