calendari laboral 2022 festius

El calendari laboral 2022 Catalunya té 12 dies festius en total. El calendari laboral 2022 a Barcelona 14 dies festius, ja que cada ajuntament hi suma dos dies més, que són les festes locals. En el cas de Barcelona, l’Ajuntament va establir que el 2022 eren festius el 24 i el 26 de setembre. Per tant, vam tenir un cap de setmana llarg per la Mercè.

A continuació trobaràs la llista amb tots els festius i ponts a Barcelona. Més avall trobaràs aquelles combinacions que et permetran fer pont o agafar-te un cap de setmana llarg. Quins són els pròxims festius i ponts a Catalunya?

Calendari laboral 2022 a Catalunya

L’anterior festiu del calendari laboral 2022 a Barcelona i Catalunya va ser l’1 de novembre, amb motiu de Tots Sants, i el pròxim serà el 6 de desembre, pel Dia de la Constitució. Aquests són tots els festius de l’any:

 • 1 de gener (Cap d’Any), dissabte
 • 6 de gener (Reis), dijous
 • 15 d’abril (Divendres Sant), divendres
 • 18 d’abril (dilluns de Pasqua Florida), dilluns
 • 6 de juny (Dilluns de Pasqua Granada), dilluns
 • 24 de juny (dia de Sant Joan), divendres
 • 15 d’agost (l’Assumpció), dilluns
 • 24 de setembre (la Mercè), dissabte
 • 26 de setembre (la Mercè), dilluns
 • 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), dimecres
 • 1 de novembre (Tots Sants), dimarts
 • 6 de desembre (Dia de la Constitució), dimarts
 • 8 de desembre (la Puríssima), dijous
 • 26 de desembre (Sant Esteve), dilluns

Aquest 2022, el primer festiu va ser un dissabte, l’1 de gener, per Cap d’Any i el següent, el dia de Reis, 6 de gener. Com que va caure en dijous, aquesta va ser la primera oportunitat per fer pont si es es tenia lliure el divendres 7 de gener, ajuntant fins a quatre dies consecutius. Ara bé, ha estat un primer trimestre llarg, perquè des del gener fins a l’abril, amb la Setmana Santa 2022 a Catalunya, no hi ha hagut cap dia festiu.

Setmana Santa 2022 a Catalunya: quan ha caigut?

La Setmana Santa 2022 a Catalunya ha caigut gairebé 15 dies més tard que el 2021, cosa que ha comportat allargar el primer trimestre de l’any. La Setmana Santa aquest any ha estat del 15 d’abril (Divendres Sant) al 18 d’abril (Dilluns de Pasqua).

Sense festiu l’11 de setembre, Diada de Catalunya

La Diada 2022 va caure en diumenge, així que l’11 de setembre no va ser un dels dies festius marcats al calendari. D’aquesta manera tampoc no va servir per fer pont o cap de setmana llarg abans de l’inici del curs escolar 2022-23 a Catalunya.

Cap de setmana llarg per la Mercè

Un cop engegat el curs, de seguida va arribar un primer cap de setmana llarg a Barcelona. L’Ajuntament va decidir designar els dos festius locals concentrats per la Mercè 2022. Així, tant el dissabte 24 (el dia de la patrona), com el dilluns 26 de setembre van ser festa a la ciutat. Això va permetre fer un cap de setmana de tres dies i gaudir de les activitats i els concerts de la Mercè.

Pont de la Puríssima o pont de la Constitució

El pont de la Puríssima o pont de la Constitució també és un dels moments de l’any més esperats per aprofitar i fer uns dies de festa. Aquesta vegada, el 6 de desembre, dia de la Constitució, és un dimarts, i el dia 8 de desembre, dia de la Immaculada o la Puríssima, un dijous. Això vol dir que hi ha diverses possibilitats per fer pont el desembre 2022 abans de Nadal i combinar aquests dies festius lliurant dilluns, dimecres o divendres (o fins i tot els tres dies per fer un pont que podria anar d’un cap de setmana a l’altre).

Si ets dels que prefereixes treballar aquests dies, pensa que un mes abans també hi ha possibilitat de fer pont amb el festiu de Tots Sants, l’1 de novembre, que cau en dimarts.

Vacances de Nadal 2022

El dia de Nadal del 2022 no serà pas festiu, ja que cau en diumenge. Això què significa? Que el festiu sí que serà el dia 26 de desembre, dia de Sant Esteve, però la possibilitat d’allargar la setmana a través d’aquests dies queda diluïda, de manera que només es podrà fer un cap de setmana llarg si no pots sumar-hi cap dia de festa extraordinari.

Ara bé, cal tenir en compte que les vacances escolars de Nadal començaran el 23 de desembre del 2022 i s’allargaran fins al 7 de gener del 2023.