Taxi

Els taxis tornaran a funcionar al 100 % a partir del 21 de juny, segons ha explicat el sindicat Elite Taxi en un comunicat. El sector es va autoregular el mes d’agost de l’any passat per fer front a la caiguda de la demanda per la pandèmia del coronavirus. D’aquesta manera, es van reduir de 8.000 fins a 3.500 els taxis que circulaven pel carrer. Des del mes de maig, però, ja ha començat a recuperar la normalitat, amb un 80 % de la flota els dies feiners i un 50 % els caps de setmana.

Elite Taxi assenyala que no està d’acord amb la mesura que han pres les empreses unilateralment perquè considera que el sector encara no està en condicions “per treballar a ple rendiment”. Tot i així, destaca que “tot apunta que la revetlla de Sant Joan” el sector del taxi “estarà alliberat al 100 %” i les empreses hauran aixecat els ERTO.

Respecte al Mobile World Congress, previst del 28 de juny a l’1 de juliol, Elite Taxi ha explicat que aquesta edició la Generalitat no autoritzarà les empreses estrangeres de VTC a operar durant l’esdeveniment, com havia fet altres anys. En aquest sentit, el sindicat majoritari del taxi considera positiu que també les últimes setmanes la Guàrdia Urbana a la ciutat i els Mossos a l’aeroport hagin incrementat les inspeccions als conductors de VTC.