El Mobile World Congress 2021 d’enguany tindrà dues peculiaritats: una, les dates del certamen i, l’altra, que tots els assistents hauran de sotmetre’s a un test covid cada 72 hores. Un test que, segons ha anunciat l’organització del saló, serà necessari per a tothom, amb independència de si els assistents han estat o no vacunats contra la malaltia.

Segons ha explicat el president de la GSMA, John Hoffman, “la vacuna és meravellosa, però serem extremadament curosos“. En aquest sentit, ha explicat el cas de la seva dona que, segons ha dit, tot i estar vacunada i dur mascareta, ha agafat la covid-19. “El pitjor que podem fer és ajudar la pandèmia a expandir-se. El millor és mostrar al món que podem tornar a estar junts en persona”, ha conclòs.

“Obrir les portes del MWC aquest any ja és un èxit”

El president de la GSMA també ha explicat que el congrés de telefonia mòbil d’aquest any és el primer pas per recuperar la normalitat de cara a l’edició del 2022 si s’aconsegueix controlar la pandèmia. Hoffman ha assenyalat que declararà que el congrés ha estat un èxit en el mateix moment en què s’obrin les portes el proper 28 de juny: “El fet de poder obrir-les, per si sol, ha estat un esforç monumental. Feu-nos costat i tornarem amb normalitat el febrer del 2022, perquè aques és el primer pas”, ha dit, en l’entrega dels premis Talent de la Cambra de Comerç.

John Hoffman ha destacat el retorn econòmic de l’esdeveniment a la ciutat, de mig bilió d’euros, i ha demanat anar de la mà amb la ciutadania per poder recuperar el congrés l’any vinent, tal com s’ha fet fins ara: “Si tot va bé, rellançarem els negocis, volem ser part de la resurrecció de la normalitat”.