Unes 30.000 persones assistiran finalment al Mobile World Congress 2021, el primer postpandèmia. Són gairebé 20.000 menys que les xifres a les quals aspiraven els organitzadors a arribar en un inici. El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, augura que la fira tardarà “un parell d’anys” a recuperar el volum de congressistes i d’empreses expositores del 2019, previ a la crisi sanitària. Aleshores va ser la millor edició de la història, amb 109.000 assistents.

En una entrevista a l’agència EFE, Hoffman confia que el 2022 la fira ja no noti l’impacte de la pandèmia. “Desitjo que torni a ser tan gran com abans, però les empreses han d’analitzar-ho. Si no hi han participat durant dos anys, encara té sentit que vinguin? Caldrà reprendre l’impuls“, ha dit el conseller delegat de la patronal organitzadora de la fira.

La meitat d’expositors hi seran presencialment

En l’edició d’enguany participaran al MWC 2021 un miler de companyies expositores, de les quals 700 de manera presencial i 300 virtual. Precisament a causa de la crisi sanitària i econòmica, així com de les restriccions anticovid, diverses empreses com Vodafone, Ericsson, Samsung, Sony, Nokia i Xiaomi ja van anunciar que no aniran físicament a l’esdeveniment.

Ara per ara, segons Hoffman, hi ha unes 25.000 persones registrades per assistir a l’esdeveniment, que començarà el 28 de juny i s’acabarà l’1 de juliol. L’organització estima que l’assistència final dependrà en bona mesura de la “participació local“, que s’acostarà al 50 % del total. Això, ha dit el conseller delegat, inclou tant la població espanyola com la de la resta de països del sud d’Europa.

Hoffman, “molt content” amb el MWC a Barcelona

En la mateixa entrevista, John Hoffman ha dit que ciutats com París o Milà són llocs “molt interessants” per acollir el Mobile World Congress, si bé ha assegurat estar “molt content” que la fira es faci a Barcelona. El màxim responsable del MWC ha afirmat que GSMA vol mantenir el MWC a Europa, perquè és un “territori neutral” entre els Estats Units i la Xina, les dues grans potències tecnològiques.

De moment, està garantit que el congrés es mantingui a Barcelona fins al 2024, però la patronal organitzadora d’aquest esdeveniment encara “no ha analitzat” què farà a partir de llavors.