Mobile World Congress 2021

(ACN) TMB reforçarà el servei amb motiu de la celebració del Mobile World Congrés (MWC). Entre el 28 de juny i l’1 de juliol l’L9 Sud, que connecta el recinte firal Gran Via amb les terminals T1 i T2 de l’aeroport del Prat, tindrà una freqüència de trens cada tres minuts. L’empresa pública oferirà també autobusos regulars de la Línia H12, a la parada Plaça d’Europa. A més, l’organització del MWC ha contractat a TMB un servei especial d’autobusos que connectarà els dies 28, 29 i 30 de juny, de 8 a 20 h, el recinte firal de la Gran Via amb la plaça d’Espanya. Aquest servei s’acabarà a les 16 h l’últim dia de fira, l’1 de juliol.

Traducció i continguts en “streaming” al bus

Enguany, TMB desenvoluparà dues experiències o d’aplicació de la tecnologia 5G al transport públic, mitjançant la difusió de continguts en alta definició a l’interior d’un autobús i un assistent de traducció simultània per a la informació a l’usuari, en col·laboració amb Telefónica i la Mobile World Mobile Capital. Així, un dels vehicles de TMB assignats al servei especial d’autobús llançadora entre la plaça d’Espanya i el recinte firal s’ha equipat amb un router 5G i pantalles ultrapanoràmiques mitjançant els quals es rebran i reproduiran en “streaming” continguts relacionats amb el MWC.

Els mateixos dies, TMB desplegarà tres informadors amb dispositius mòbils tipus tauleta dotats de connectivitat 5G que permeten fer traducció simultània en 25 idiomes. Els informadors se situaran a les parades d’inici i final de la llançadora d’autobusos que connectarà la plaça d’Espanya amb el recinte de la Fira 2.