El Procicat ha aprovat aquest dilluns al matí la proposta del govern català de tancar a les 22 h els comerços que obren les 24 hores. Aquest establiments, entre els quals hi les botigues de conveniència, les annexes a les benzineres, o les ubicades en municipis turístics, no podran reobrir fins a les set del matí. Segons ha explicat a Ràdio 4 el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, amb aquesta mesura es volen reduir les possibilitats de comprar alcohol i evitar el “botellón”, especialment entre els joves.

Sàmper ha insistit que el toc de queda no està sobre la taula, de moment, tot i que segueixen les mesures que s’estan prenent a Europa. “El que no podem fer és no mirar Bèlgica, no mirar França i, si ho fan, veure per què ho fan i quin resultat hi ha”, assegura. De fet, afirma que mesures com les de posar una hora de tancament als comerços de 24 hores van en la línia ‘”d’evitar el toc de queda”. Sàmper creu que cal col·laboració ciutadana i ha lamentat que hi hagi qui no compleixi les normes i mesures, com la festa d’aquest cap de setmana a Torre Baró.

Sàmper ha explicat que la mesura de tancar els comerços a les 22 h ha estat pactada amb Comerç i amb el Departament d’Empresa. Afirma que és un sector “molt reduït” però que és un exemple de la voluntat del govern de “posar totes les eines no tan restrictives per evitar les molt restrictives”.

El conseller d’Interior fa un balanç positiu del seguiment  de les mesures aquest cap de setmana, i creu que els que no han seguit les normes i recomanacions són “un percentatge baix“. Tot i això, ha afirmat que estaran amatents amb la gent que està incomplint. Aquest cap de setmana les places i els parcs de la ciutat s’han omplert de gent, tot i la prohibició de menjar i beure al carrer.

Suspeses les activitats presencials als centres cívics

El Procicat també ha suspès les activitats en grup als centres cívics que impliquin la presencialitat dels participants. En canvi, es mantenen les activitats d’educació en el lleure, i les activitats d’intervenció socioeducativa i personals com els menjadors socials. La resolució del Procicat també estableix que el servei de restauració a les àrees de servei d’autopistes i altres vies, es limitarà a serveis d’entrega sense entrar a l’interior dels establiments.