Arrenca una nova setmana de mobilitzacions dels MIR. Els metges interns residents (MIR) han protestat a la plaça d’Espanya en la novena jornada de la vaga iniciada el 21 de setembre per denunciar les condicions laborals, retributives i formatives. Segons el sindicat Metges de Catalunya, la vaga ha tingut un seguiment del 87 % a la província de Barcelona i del 82 % al conjunt del territori.

Al migdia han ocupat la plaça i han anat avançant fins a la Gran Via on han tallat el trànsit. Malgrat que s’ha produït un important embús a dins el túnel, diversos vehicles han mostrat el seu suport als metges en plena pandèmia.

protesta Mir tallen Gran Via

Uns 300 metges s’han concentrat, aquest dilluns, a la plaça d’Espanya on han tallat el trànsit per denunciar que són mileuristes i que només poden augmentar el seu sou si fan guàrdies complementàries, fet que implica arribar a treballar 60 o 70 hores setmanals. La mobilització, que ha avançat per la Gran Via de les Corts Catalanes fins al migdia,  té el suport del sindicat Metges de Catalunya. “No estem totes, falten les de guàrdia” és un dels crits que se senten a la protesta.

El portaveu del Comitè de Vaga, Àlex Mayer,  ha explicat que durant aquesta setmana faran vaga cada dia i que a partir de divendres aniran espaiant les protestes i faran vaga un cop cada tres setmanes. Mayer assegura que “ha millorat el to” de les reunions amb els responsables del departament de Salut, especialment en els temes relacionats amb la negocaició dels salaris i la formació. 

protesta MIR tallen trànsit plaça Espanya

Després de dues setmanes d’aturades, els 3.500 MIR convocats a la vaga ja han fet diverses accions, com asseure’s a l’avinguda de la Reina Maria Cristina,  tallar el trànsit a les dues rondes o interrompre la circulació a la Gran Via. Durant la primera setmana, la vaga va tenir un seguiment d’un 90 % . La vaga continua aquesta setmana després que el dia 22 de setembre fracassés la reunió de mediació dels metges residents amb l’ICS i les patronals del sector acabés sense acord. Des del sindicat mèdic asseguren que “en cas que no es produeixi un pacte satisfactori per als interessos dels facultatius en formació”, la vaga es repetirà en dues setmanes.