Aquest dissabte a la tarda, la Guàrdia Urbana ha fet una inspecció al restaurant Mordisco, a l’Eixample, i l’ha obligat a tancar. Els agents han inspeccionat el local i els han posat una sanció davant l’incompliment de les noves restriccions contra la covid-19. Fins aquell moment, l’empresària Rosa Maria Esteva s’havia negat a abaixar la persiana, saltant-se així l’ordre de tancament de bars i restaurants que ha impulsat la Generalitat per tal d’evitar un augment de contagis.

La propietària afirma que el local està més net que un quiròfan i que, al seu entendre, és més fàcil contagiar-se de la covid-19 a casa que al seu negoci. Explica que quan va començar la pandèmia va decidir instal·lar una màquina anticontagis que filtra un 99 % de les partícules. “Fa cinc mesos, quan vaig veure que la pandèmia duraria, vaig decidir invertir en una màquina que té l’Hospital Clínic per tal que els meus clients no es contagiessin”, explica Rosa Maria Esteva, que es queixa que no pot ser que tractin tots els restaurants de la mateixa manera. “N’hi ha alguns que hem invertit en salut. Si em volen tancar, que demostrin que l’aire que hi ha al local no és sa”.

Davant d’aquesta situació, Rosa Maria Esteva ho té clar: “Tancaré. Més de 100 persones aniran al carrer”. Al mes de maig, l’antiga propietària del grup de restaurant Tragaluz tenia tres restaurants en funcionament, actualment ja té en suspensió de pagament un dels locals i té previst tancar els altres dos. Diu que només continuava lluitant pels seus treballadors, però ara que l’han obligat a tancar, no té sentit continuar esforçant-se per mantenir el projecte en marxa.